Educație

Ultima zi de înscriere la bacalaureat

Camelia Stănilă
13 mai 2005 741 vizualizări
Elevii trebuie sa achite o taxa de 160.000 lei, pentru fiecare proba de bac repetata cel putin a treia oara

Absolventii claselor a XII-a, dar si candidatii care repeta bacalaureatul, mai au la dispozitie doar ziua de astazi pentru inscrierea in prima sesiune de examen. Potrivit metodologiei din acest an, responsabilitatea pentru inscrierile candidatilor din seria curenta revine dirigintilor, iar tabelele intocmite trebuie sa contina si optiunile pentru probele de examen, precum si semnatura elevilor. Sefii invatamintului vrincean se asteapta ca in acest an sa existe circa 2.500 de candidati la bac, insa listele intocmite in aceste zile vor fi actualizate la sfirsitul semestrului, prin eliminarea candidatilor corigenti, repetenti, cu situatia neincheiata sau exmatriculati. Pentru candidatii din anii precedenti, inscrierea se face la secretariatul centrului de examen unde este arondat liceul absolvit. Oficialii din invatamint au precizat ca, "in situatia schimbarii domiciliului in alta localitate, mentionata ca atare in actele de identitate, candidatii din seriile precedente se pot inscrie pentru a sustine bacalaureatul la un liceu de acelasi profil, stabilit de comisia judeteana de bacalaureat din judetul in care se afla noul domiciliu al candidatului". Candidatii care au fost respinsi la bacalaureat in sesiunile anilor 2003 sau 2004 si care solicita recunoasterea unor probe promovate in aceste sesiuni, vor prezenta la inscriere si o adeverinta, eliberata de liceul absolvit, din care sa reiasa probele sustinute si notele din sesiunile mentionate. Adeverinta va preciza si cazurile in care candidatul nu s-a prezentat sau a fost eliminat la una sau mai multe probe. Candidatii au dreptul sa sustina examenul de bacalaureat, fara plata, de cel mult doua ori. In acest an, Inspectoratul Scolar Vrancea a stabilit suma de 160.000 lei, pentru fiecare proba sustinuta cel putin a treia oara. Pentru a doua sesiune de bacalaureat, inscrierea candidatilor se face intre 18 si 23 iulie 2005. Reamintim faptul ca incheierea cursurilor pentru clasa a XII-a a fost stabilita pentru data de 17 iunie, iar prima proba a "examenului de maturitate", cea la limba si literatura romana (oral) se va desfasura pe 27 si 28 iunie.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.