Educație

Cei trei copii de la Tauca vor face in continuare naveta

Camelia Stănilă
8 feb 2008 753 vizualizări
Cei trei copii din catunul Tauca - comuna Paulesti, care parcurg zilnic, pe jos, kilometri intregi pina la scoala, lucru care i-a adus si in atentia presei centrale, vor face in continuare naveta.

Mama fetitei de clasa a III-a care merge 3 km pe jos pina la scoala a refuzat propunerea ISJ

Aceasta in conditiile in care mama copiilor a refuzat ieri propunerea Inspectoratului Scolar, de a-i caza pe micuti la internatul Grupului Scolar "Simion Mehedinti" Vidra, considerind poate ca si greul iernii a trecut deja. Astfel, micuta Luminita Amariei, in clasa a III-a, va continua sa mearga pe jos 3 km pina la Haulisca, in timp ce fratii ei mai mari, Marian si Ionel, in clasa a V-a si a VII-a, vor merge 7 km pina la scoala de centru, in Paulesti. "Copiii sint mici si nu-i dau de linga mine. Zilnic insotesc fetita pe drumul spre scoala si spre casa, iar in zilele cind timpul nu este bun ea ramine la bunica ei in satul Fundatura, aproape de scoala", a dat asigurari mama Luminitei Amariei, in scrisoarea trimisa ieri inspectorului general Iordache Bostan. Acesta considera ca nu poate trece peste vointa familiei, dar spune ca va monitoriza situatia si de acum incolo. Seful ISJ spune ca a vazut la fata locului ca familia se poate intretine, are gospodarie, astfel ca si micutii au posibilitati sa-si vada de carte. "O sa ma mai consult si cu directia scolii si cu inspectorul teritorial, sa vedem daca putem sa-i ajutam intr-un fel sau altul. Am vazut si catalogul fetei, ea nu a lipsit de la scoala, ba chiar face toate eforturile, ajunge chiar printre primii si invata bine. Sint copii tari, din zona de munte, obisnuiti cu greul. Am toata increderea ca vor avea un viitor bun", a concluzionat Iordache Bostan. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.