Educație

Gradinita nr. 7, prietena scolarilor

Camelia Stănilă
25 ian 2008 2734 vizualizări
Prescolarii Gradinitei nr. 7 din Focsani sint prieteni buni cu elevii, astfel ca au sarbatorit impreuna Unirea muntenilor si moldovenilor

De 24 ianuarie, micutii s-au imprietenit cu colegii lor mai mari

Imbracati in frumoase costume populare, inarmati cu arcuri si prastii, micutii le-au aratat scolarilor cum s-au petrecut evenimentele istorice de la 1859. Joi, elevii de la clasa a II-a step by step a Liceului Pedagogic "Spiru Haret" (inv. Elena Buftea" si Gina Pricope) au venit sa joace Hora Unirii cu prescolarii grupei mijlocii (educ. Maria Borcea si Maricela Boeru). Micutii au interpretat sceneta "Hai sa dam mina cu mina", dramatizarea "Mos Ion Roata si Unirea", au recitat poezii cu continut adecvat, in timp ce elevii au citit scurte referate despre actul lui Alexandru Ioan Cuza, schimbarile care au urmat in invatamintul romanesc, dar si despre stabilirea capitalei la Bucuresti. "Activitatea face parte din parteneriatul «Prietenii mei scolarii», astfel ca si evenimentele de la 24 ianuarie sint sarbatorite in comun. Deja astfel de intilniri sint o traditie, pentru ca avem copii din seriile anterioare care vin sa desfasoare cu noi frumoase activitati", ne-a spus educatoarea Maria Borcea, care a pus cu atit mai mult suflet in activitatile derulate, cu cit se apropie si de pensie. Ziua de 24 ianuarie 1859 a fost marcat prin momente similare si ieri, la grupele mare (educ. Nadia Lefter, Valerica Popa) si pregatitoare (Petruta Lazarica, Stefania Benea), in parteneriat cu elevii Scolii "Duiliu Zamfirescu". Cei mici au pregatit sceneta "Mos Ion Roata si Cuza Voda", pe care au interpretat-o cu mult aplomb, imbracati in costume populare care i-au incintat pe cei prezenti. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.