Educație

Info Mos Craciun

Ziarul de Vrancea
20 dec 2007 747 vizualizări
Evenimentele dedicate pomului de iarna s-au intetit in ultimele zile

Centrul "Danut" a colindat Ziarul de Vrancea


Micutii de la Centrul de Zi "Danut" de la Pitulusa, au venit, si in acest an, cu mic cu mare, pentru a colinda redactia "Ziarului de Vrancea". Copiii imbracati in craciunei si craciunite, insotiti de psihologul Elisabeta Norocea, invatatoarea Jana Tigaeru si educatoarea Mimi Zgirciog, ne-au adus, cu naivitatea specifica virstei, un strop de bucurie prin intermediul a citeva colinde spuse din suflet. Un cititor al "Ziarului de Vrancea", care era in redactia noastra in momentul urarilor, a oferit copiilor 200 lei, bani pe care acestia au spus in cor ca vor sa ii foloseasca pentru a-si cumpara un microbuz de care au mare nevoie. Micutii de la Pitulusa ne-au spus ca au iesit la colindat si pentru a avea o biblioteca proprie, astfel ca ieri au adresat urari atit celor de la Inspectoratul Scolar, Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" si CUP RA. (M. B.)


Cu colindul la Primarie


Micutii de la clasa I a invatatoarei Mioara Necula, de la Scoala "Stefan cel Mare" Focsani, au decis sa-i colinde pe alesii locali. Desi abia au invatat ce inseamna sa fii scolar, elevii au prezentat ieri la sediul Primariei un mic fragment din spectacolul pregatit cu ocazia sarbatorilor. Primarul Decebal Bacinschi s-a aratat incintat de colindele interpretate de copii, pe care i-a si rasplatit cu pachetele cu dulciuri. "A fost o activitate placuta", ne-a spus invatatoarea Mioara Necula. Autoritatile locale au fost colindate ieri de mai multe grupuri de copii, printre acestea numarindu-se si micutii grupei mari pregatitoare de la Gradinita nr. 13, sub conducerea educatoarei Lucica Nistor. (C. S.)


Economistii string bani pentru copii


Elevii Colegiului Economic "Mihail Kogalniceanu" s-au implicat, acum in pragul sarbatorilor de iarna, intr-o serie de actiuni caritabile, pentru a aduce un strop de bucurie micutilor cu probleme. Pe tot parcursul lunii decembrie, liceenii au participat la stringerea de fonduri in proiectul "Cadou de Craciun pentru copiii aflati in situatii de urgenta". Actiunea s-a desfasurat sub patronatul Comitetului National Roman pentru Drepturile Copilului. (C. S.)


"Un dar, din suflet de copil"


Micutii de la Gradinita nr. 16 din Focsani au desfasurat recent un frumos program artistic dedicat sarbatorilor de iarna, derulat sub genericul "Un dar, din suflet de copil, pentru Mos Craciun". Pe linga cintecele specifice iernii, colindele, steaua, sorcova, plugusorul, micutii au interpretat si dansuri populare si scentele care au adus mult mai aproape spiritul sarbatorilor. "Dansul fulgilor", sceneta "Vino, Doamne, mai aproape", dar si predarea stafetei intre Anul vechi si Anul Nou, au completat spectacolul. Prescolarii au realizat, de asemenea, si o expozitie de obiceiuri si traditii vrincenesti. (C. S.)


Spitalul face serbare


Astazi, incepind cu ora 9.30, in holul Spitalului Judetean, va avea loc Serbarea Pomului de Craciun. Printre altele, la festivitate, asistentii medicali sefi isi vor prezenta activitatea. "Este un raport de garda a asistentilor medicali sefi care prezinta activitatea anului 2007 intr-un cadru festiv", ne-a declarat Oana Racu, purtatorul de cuvint al Spitalului. Oficialii spitalului anunta si citeva momente surpriza. (C. P.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.