Educație

Premiul l pentru vrincenii participanti la Lira Petrodava

Iulia Crețu
12 dec 2007 546 vizualizări
Pentru anul viitor Asociatia "Focul Viu" isi propune sa organizeze tabere de re-marcare a traseelor turistice si de team-building

Asociatia pentru Dezvoltare Durabila "Focul Viu" Focsani a reusit sa obtina locul l la Lira Petrodava de la Piatra Neamt, care a avut loc luna trecuta, prin intermediul unui echipaj scolit la Taberele de vineri-simbata-duminica in aceasta vara. 10 tineri iubitori ai naturii, condusi de vicepresedintele "Focul Viu" Teodora Grosu, s-au intrecut la expozitii de fotografie, proiectii video, afise ecologice si proba culturala. Adolescentii din Garoafa s-au prezentat la proba afisului ecologic cu un proiect ambitios si inedit, prezentind juriului un copac in relief creat din materiale naturale, unele dintre ele reciclabile. "Un echipaj participant la Taberele VSD a reusit locul I general la Lira Petrodava. In total, la toate taberele organizate de noi au luat parte 160 de tineri, noi propunindu-ne initial cooptarea a numai 100. Vrem ca de la anul sa facem tabere complexe, asa cum a fost cea de re-marcare a traseelor turistice, pentru ca aici se experimenteaza toate etapele si avem multe trasee de refacut", ne-a declarat Ioan Florea, presedintele Asociatiei pentru Dezvoltare Durabila "Focul Viu" Focsani. In judetul Vrancea sint 16 trasee turistice, asociatia reusind re-marcarea numai pentru doua dintre ele. Demersul celor de la "Focul Viu" vine in sprijinul iubitorilor muntelui, cei care de multe ori pleaca pe cont propriu sa admire frumusetea muntelui. "Tinerii s-au cam obisnuit cu turismul de pahar. Se opresc la baza muntelui cei mai multi, dar mai sint citiva care urca pe carari", a adaugat Ioan Florea. Acesta a amintit si de continuarea proiectului cu taberele de team-building, destinate in principal colectivelor tinere de liceeni. Precedentul in acest capitol a fost realizat prin experienta inedita a membrilor clasei a IX-a C de la Colegiul National "Unirea" care, intr-o zi, au interactionat si au invatat sa se bazeze unul pe celalalt. "Ne propunem sa chemam clasele a IX-a pentru a se suda, pentru a se omogeniza colectivul. Rezultatele sint mai bune dupa participarea la astfel de tabere", a mai declarat presedintele Asociatiei "Focul Viu". (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.