Educație

Bostan crede ca tinerii aspira la functia de primar

Camelia Stănilă
7 dec 2007 686 vizualizări
Inspectorul general Iordache Bostan considera ca Scolile de Arte si Meserii (SAM) sint chiar mai de perspectiva decit liceele si facultatile, elevii avind posibilitatea sa devina buni meseriasi, repectati in comunitatile lor si astfel chiar pot accede la functiile de primar.

Seful ISJ considera ca a fi licentiat nu mai e o reteta de succes si-i indruma pe elevi si spre SAM

Seful ISJ a facut afirmatia in contextul in care astazi va avea loc o discutie cu directorii de licee pe tema planului de scolarizate pe anul viitor, ce trebuie finalizat si transmis Ministerului pina pe 20 decembrie. "Se pare ca s-au cerut mai multe clase la SAM decit se poate aproba. Normal, numarul claselor de liceu trebuie sa fie mai mare decit al celor de la SAM. Pe de alta parte, consider ca elevii ar trebuie educati sa opteze si pentru SAM, iar acestea sa devina si mai atractive pentru tineri. Inca exista mentalitatea de a urma cursurile unui liceu, o facultate, ca si cum ar fi singura modalitate de realizare profesionala a unui tinar. Ceea ce nu consider adevarat", a declarat Iordache Bostan. Acesta chiar a mentionat ca mai multe satisfactii materiale exista de pe urma invatarii unei meserii. "Eu inca mai cred in proverbul «Meseria e bratara de aur». Un meserias adevarat poate cistiga mai mult decit un licentiat. In localitatea lui, poate fi apreciat de comunitate, respectat, poate chiar deveni primar. La nivelul judetului sint foarte multi primari are nu sint licentiati, oameni care au pornit de la ideea sa faca o meserie", a mai afirmat seful ISJ. Iordache Bostan s-a declarat convins ca "multi copii vor sa devina primari si, de ce nu, presedintele tarii". (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.