Educație

Frigul mai poposeste prin gradinite

Camelia Stănilă
5 dec 2007 591 vizualizări
Iordache Bostan a promis ca va face controale privind temperaturile din clase, de vreme ce directorii nu raporteaza problemele cu caldura

Desi teoretic nu mai sint probleme cu incalzirea in unitatile de invatamint vrincene, frigul tot mai poposeste prin salile de clasa. Si cum directorii nu raporteaza problemele cu caldura, inspectorul general Iordache Bostan a avertizat ca va face controale la primul ger mai crunt, pentru a vedea temperatura din salile de clasa, la primele ore ale diminetii. Aceasta dupa ce ieri a vizitat doua gradinite din Focsani, care nu stateau chiar pe roze la acest capitol. Seful Inspectoratului Scolar a verificat ieri Gradinita nr. 23, in urma unui telefon anonim, dar si a unei petitii facute chiar de soferul acestuia, Vasile Tudose, care are nepotica la aceasta gradinita. "Am primit un telefon anonim ca la Gradinita 23 nu se asigura caldura corespunzatoare si, intr-adevar, sesizarea s-a confirmat in mare parte. Directoarea unitatii este in concediu medical, iar de la inlocuitoarea acesteia am aflat ca acum o saptamina centrala termica s-a defectat si nu putea fi folosita si pe timpul noptii. Astfel se asigura caldura, insa doar pe timpul zilei, si nu cit ar fi fost necesar. Am inteles ca si dl primar s-a interesat de problema si la ora aceasta deja centrala e reparata", a afirmat ieri la prinz inspectorul general Iordache Bostan. Acesta a continuat verificarea si la Gradinita nr. 15, aflata in apropiere. Aici nu era frig, insa nici suficient de cald pentru gustul sefului ISJ. "Am gasit copiii in caldura, dar nu sint asa sigur ca daca vor avea temperatura necesara in miezul iernii, cind e posibil sa fie si -20 grade afara. Gradinita este deservita de o centrala termica a orasului, astfel ca primaria trebuie sa asigure cantitatea necesara de agent termic, la parametrii normali. E nevoie de temperaturi mai mari la scoli si gradinite", mai sustine seful ISJ. Acesta a facut apel la directorii unitatilor de invatamint, pentru a avea curajul de a anunta ISJ de orice defectiuni la centrale, pentru a se cauta solutii in timp util. "Daca e nevoie intrerupem cursurile citeva zile, pentru ca mai important e sa pastram sanatatea copiilor. Materia se recupereaza. E de ajuns sa stai una-doua ore in frig si sa suferi o luna. Copiii nu trebuie sa stea in frig", a mai completat Bostan. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.