Educație

Seminar internaţional la Liceul ”Emil Botta” Adjud

Mihaela Vlădescu
15 nov 2016 1216 vizualizări
La acesta sunt aşteptaţi cei opt directori de la şcolile romneşti din Transnistria însoţiţi fiecare de câte un elev dar şi vice-priministrul pentru Reintegrare al guvernului Republicii Moldova , George Bălan

La Liceul „Emil Botta” are loc, în perioada 18-20 noiembrie 2016, a treia ediţie a seminarului internaţional intitulat „Mit şi Adevăr în învăţământul transnistrean”. Evenimentul reuneşte profesori şi elevi din regiunea transnistreană, Republica Moldova şi România, cercetători, specialişti în educaţie, reprezentanţi ai guvernului României şi Republicii Moldova, analişti şi reprezentanţi ai unor ONG-uri pentru apărarea drepturilor omului, care vor aborda din punct de vedere ştiinţific problema accesului la educaţie în limba română în regiunea transnistreană. Organizatorii seminarului îşi propun informarea şi sensibilizarea opiniei publice şi a mediului academic în legătură cu istoria, evoluţia şi perspectivele învăţământului în limba română în regiunea transnistreană. „Accentul va fi pus pe situaţia şcolilor cu predare în grafie latină din dreapta Nistrului, astăzi centre de rezistenţă şi promovare a culturii române într-o zonă separatistă, la care autorităţile de la Chişinău şi Bucureşti nu au acces”, transmit organizatorii. La seminar sunt aşteptaţi cei opt directori de la şcolile romaneşti din Transnistria însoţiţi fiecare de câte un elev. Evenimentul va fi moderat de profesor universitar dr. Constantin Hlihor, iar din partea guvernului Republicii Moldova va participa vice-priministrul pentru Reintegrare, George Bălan. Deschiderea seminarului va avea loc sâmbătă, 19 noiembrie 2016, la ora 9,00, în sala de festivităţi a Liceului „Emil Botta”. Echipa de organizare a evenimentului este formată din profesorii Emil Dumitru, Constantin Constantinescu, Cătălina Pralea şi Cătălin Pionescu, din partea Romaniei, şi Alexandru Zubuco - expert Promo-LEX şi prof. dr. Octavian Ţicu, din partea Republicii Moldova. (M. V.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.