Educație

Foto | Elevii Școlii Gimnaziale Tâmboești în excursie prin proiectul PNRAS „Reușim împreună” în Maramureș

Mihaela Vlădescu
12 mai 2024 1338 vizualizări

Încă o experiență de neuitat, prin proiectul PNRAS Reușim împreună”, o excursie de 3 zile în Maramureș de care s-au bucurat elevii din grupul țintă  ai Școlii Gimnaziale Tâmboești  în vacanța de Paște.

 

Directorul școlii prof. Ana Gavrilescu, coordonatorul acestui proiect, alături de profesorii diriginți, Raluca Ionescu, Liliana Botez, Marcel Boboc și Andreea Calotă au participat  alături de 42 de elevi într-o excursie în Maramureș. Elevii s-au bucurat de peisaje de vis, de  vizitarea unor obiective turistice- Cimitirul vesel de la Săpânța, Moara lui Mecleș de la Săcel Maramureș, de popasul la tabăra „Floare de colț”., de la Gura Humorului și bineînțeles de mult așteptata plimbare cu Mocanița. Prin participarea elevilor la aceste activități extrașcolare elevii dobândesc cunoștințele necesare, utile pregătirii acestora pentru muncă și viață. Se promovează învățarea prin cooperare, elevii interacționând între ei iar această formă de învățare se bazează pe sprijin reciproc.

,,Drumul pănă la destinație a fost lung dar s-a meritat, copiii având posibilitatea prin acest proiect  pe care unitatea noastră școlară îl implementează sub îndrumarea Inspectoratului Școlar Județean Vrancea,  să vadă locuri minunate și peisaje extraordinare. Este a doua excursie organizată în cadrul acestui proiect, prima fiind organizată anul trecut în  tabăra de anvergură de la Ocna Sibiului, unde  elevii noștrii au trăit experiențe unice participând la multe activități captivante, tras cu arcul, tras cu pușca cu aer comprimat, jocuri sportive, escaladă pe panou, tiroliană și multe alte activități alături de ghizi profesioniști. În excursii întâlnim la copii o stare de relaxare, care permite manifestarea personalității sub o formă  mult mai variată, această activitate fiind un un prilej cu ajutorul căreia se cultivă relațiile de grup, se dezvoltă spiritul de prietenie și de  disciplină. Toate aceste activități se vor evalua prin expoziții cu fotografii și gânduri ale copiilor despre  experiențele trăite.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.