Educație

GALERIE FOTO!!! Concursul “InfoEducaţie” nu pune bariere elevilor participanţi

Mihaela Vlădescu
2 aug 2016 1203 vizualizări
Un concurent cu probleme locomotorii participă la secţiunea multimedia u 150 de liceeni, cei mai buni în domeniul IT din ţară, participă la ediţia cu numărul 23 a concursului

Cei mai buni liceeni din ţară în domeniul informaticii se întrec săptămana aceasta în Tabăra Gălăciuc, la ediţia cu numărul 23 a Concursului naţional de proiecte IT& C “InfoEducaţie”. Cei aproximativ 150 de elevi din toate judeţele ţării au fost prezenţi marţi dimineaţă la festivitatea de deschidere, apoi au început competiţia propriu-zisă. Şi în acest an concursul este structurat pe cinci secţiuni: pagini web, software educaţional, software utilitar, multimedia, roboţi. Printre participanţi se află, pentru prima dată în istoria competiţiei, un licean cu probleme locomotorii. Cosmin Ciolacu este în clasa a X-a la un liceu din Tecuci şi concurează la secţiunea multimedia. Pentru el este prima participare la un concurs de un asemenea nivel şi se declară încantat de calificarea în cadrul competiţiei. Cosmin este însoţit de părinţi şi de fratele mai mic, care îl susţin. “Suntem cazaţi în Lepşa şi venim în tabără dimineaţa cu autoturismul, unde rămanem pană seara. Suntem alături de Cosmin şi am decis să venim cu toată familia, îmbinand astfel utilul cu plăcutul”, ne-a declarat tatăl lui Cosmin. Deschiderea Concursului “InfoEducaţie” a fost realizată de profesorul Emil Onea, părintele acestei competiţii, împreună cu inspectorul şcolar general al IŞJ, profesorul Dorin Cristea, şi inspectorul adjunct, profesoara Marilena Oprea. De altfel, aceasta a amintit formatul deosebit comparativ cu alte competiţii al acestui concurs. ”Prima ediţie a fost în anul 1994 şi a prezentat un format deosebit: lucrul pe proiecte şi în echipă. Atractivitatea în acest gen de concurs o constatăm în numărul mare de participanţi. Aici este un mod de lucru neîngrădit”, a spus Marilena Oprea.

Seminarii şi noi provocări la ediţia 23

Inspectorul general al IŞJ Vrancea, Dorin Cristea, a făcut aluzie la condiţiile neschimbate din Tabăra Gălăciuc, care i-au nemulţumit pe unii dintre participanţi. “Aici este un cadru natural deosebit care ne ajută să ne rupem de urbanismul care ne copleşeşte. Chiar dacă nu sunt extraordinare condiţiile, trebuie să ne bucurăm de natură şi să ne concentrăm pe competiţie”, a spus Cristea. Pe langă secţiunile propriu-zise, organizatorii au lansat şi anul acesta provocarea intitulată “Posterul InfoEducaţie” ce a constat în crearea unui poster (afiş ), format A3 care va face obiectul unei expoziţii concurs. Concursul naţional “InfoEducaţie” durează cinci zile consecutive, timp în care organizatorii au pregătit participanţilor o masă festivă, un foc de tabără, excursii la obiectivele turistice din zonă, dar şi seminarii susţinute de nume importante în domeniul tehnicii. Preşedintele comisiei este Ovidiu Domşa - lector univ. dr. Universitatea Alba Iulia, care i-a prezentat pe ceilalţi membri ai comisiilor pe fiecare secţiune în parte. Organizatorii şi finanţatorii Concursului naţional de proiecte IT& C “InfoEducaţie” sunt Ministerul Tineretului şi Sporturilor, Ministerul Educaţiei şi Uniunea Profesorilor de Informatică din Romania. Competiţia a fost iniţiată de profesorul de informatică Emil Onea de la Colegiul Naţional “Unirea” Focşani şi a devenit recunoscută şi pe plan internaţional, constituind o rampă de lansare pentru numeroşi tineri care lucrează în prezent în marile companii ale lumii, unde şi-au clădit cariere de succes. De altfel, o parte dintre aceştia au fost invitaţi la ediţiile anterioare pentru a le împărtăşi participanţilor din propria lor experienţă. (Mihaela VLĂDESCU)





În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.