Educație

Alergătură între trei şcoli pentru o catedră

Ziarul de Vrancea
9 sep 2015 1377 vizualizări
La unele discipline cadrele didactice vor face naveta între trei localităţi pentru a putea avea catedră întreagă u joi are loc ultima şedinţă publică în care vor fi repartizaţi suplinitorii

Zeci de cadre didactice care au promovat concursurile de titularizare din ultimii patru ani au participat miercuri la penultima şedinţă publică pentru ocuparea posturilor şi catedrelor în învăţământ. Cele mai căutate posturi au fost cele din Focşani, apărute ca urmare a detaşărilor în interesul învăţământului şi concediilor de creştere copil. În debutul şedinţei a fost rezolvată restrângerea de activitate a profesorului Mihăiţă Mocanu de la Colegiul “Ion Mincu”. Catedra acestuia, pe specialitatea mecanică, a fost completată din rezervările directorilor la Colegiile Auto şi “Valeriu D. Cotea”. La educatoare şi învăţători, unde au apărut posturi în Focşani, au fost  numeroase renunţări, candidaţii care au optat iniţial pentru posturi la Şindrilari, Fitioneşti, Poiana Cristei, Pufeşti, Râmniceni renunţând pentru a ocupa posturile de la Grădiniţele 2,11, 13 şi 16 Focşani, apărute ca urmare a detaşărilor pe funcţii ale directorilor. Au fost şi trei schimburi de posturi între candidatele care au semnat iniţial pentru Grădiniţa Şindrilari şi Şcoala Dălhăuţi, Şcoala Bordeasca Veche şi Şcoala Năneşti, Grădiniţa Tulnici şi Şcoala Bârseşti. Trei învăţătoare au renunţat la posturile de la Năneşti, Pufeşti şi Paltin, fiind ocupate, de către alţi candidaţi, posturile de la Păuneşti, Şcoala “Angela Gheorghiu” Adjud, Mera, Pufeşti, Năneşti şi Şcoala 7 Focşani, post înfiinţat în urmă cu două zile în cadrul CA-ului unităţii şcolare.
Româna de la Colegiul “Cuza”, printre cele mai râvnite
Şi la limba română au existat doi candidaţi care au renunţat la catedrele de la Şcolile Năneşti şi Nr. 2 Mărăşeşti. Au fost ocupate catedrele de la Colegiul “Cuza”(rezervarea directorului adjunct), Slobozia Ciorăşti, Năneşti, Andreiaşu de Jos şi Colegiul “Edmond Nicolau” Focşani ( ca urmare a intrării în concediu de creştere copil a titularului). Au rămas neocupate catedrele de la Andreiaşu de Sus, Şcoala 2 Mărăşeşti, Nereju Mare şi Şindrilari. La matematică au apărut ore la Şcolile “Ştefan cel Mare”, pe rezervarea inspectorului Maria Ariton, şi la “Duiliu Zamfirescu” Focşani, însă nu au fost dorite de niciun candidat. Ore în Focşani au fost disponibile şi la disciplina fizică, la Liceul Pedagogic şi la Şcoala 7, Colegiul Auto dar şi la Colegiul “Valeriu D. Cotea”, pe rezervarea inspectorului Ion Ionaşcu. Au rămas disponibile doar orele de la Colegiul Auto. La religie unii candidaţi vor face naveta între trei şcoli pentru a avea catedră întreagă. Este cazul profesoarei Lenuţa Dobrin care va preda anul acesta şcolar la Gologanu, Răstoaca şi Boţârlău. Şi la educaţie fizică se va face naveta între două şcoli, o candidată optând pentru Şcolile Vânători şi Gugeşti.
Joi, ultima strigare
Posturile şi catedrele neocupate după şedinţa de miercuri sunt puse la bătaie suplinitorilor calificaţi şi necalificaţi în şedinţa publică de la IŞJ de joi. Cei care vor fi repartizaţi în baza notelor de la concursurile din 3 şi 4 septembrie nu vor avea dreptul la continuitate pe post anul viitor. Ce rămâne neocupat şi după şedinţa de joi poate fi scos la concurs de unităţile de învăţământ respective. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.