Educație

Focşani-Chişinău - o punte pentru literatura română

Ziarul de Vrancea
1 ian 2015 1085 vizualizări
“Ce poate fi mai frumos decât să dăruieşti o carte?” De la această întrebare s-a născut ideea înfiinţării, la Chişinău, a unei biblioteci de limbă română, care a aniversat, în toamna acestui an, zece ani de existenţă

Instituţia a fost înfiinţată ca o filială a Bibliotecii Judeţene “Duiliu Zamfirescu”, din Focşani, în spaţiul amenajat în capitala Republicii Moldova. În cadrul campaniei intitulate “Cărţi pentru Basarabia”, s-au adunat aproximativ 700 de volume – o parte, cumpărate prin sponsori, iar multe donate de elevi, profesori, pensionari, reprezentanţi ai unor instituţii. Inaugurarea bibliotecii de limbă română de la Chişinău a avut loc pe 14 octombrie 2004, odată cu tăierea panglicii tricolore, demonstrând că “generozitatea nu are graniţe, că solidaritatea culturală în numele Cărţii şi al literelor româneşti a dat roade: s-a mai născut o bibliotecă de carte românească - la Chişinău şi în sufletelenoastre”, scrie revista “Lector 2014” a Bibliotecii Judeţene. Filiala din Moldova a Bibliotecii “DuiliuZamfirescu” poartă numele “Ştefan cel Mare şi Sfânt” şi numără, astăzi, peste o mie de cărţi. Colaborarea dintre cele două oraşe a dus şi la prietenii strânse între bibliotecarii de o parte şi de alta a Prutului, punând bazele unei adevărate familii, în numele culturii şi al literaturii române. (Alina-Elena VASILIU)

Anul 2015 este al Bibliopovestasilor. Va tinem la curent



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.