Educație

1.200 de dascali cer bonusuri in instanta

Camelia Stănilă
26 nov 2007 786 vizualizări
Dascalii vrinceni isi cer iarasi drepturile salariale in instanta. Dupa doua procese similare in care a avut cistig de cauza,

Sindicatul Liber din Invatamint (SLI) Vrancea a inregistrat vineri, la Tribunalul Vrancea, o alta actiune in numele a 1.200 de cadre didactice care au depasit 30, 35 si 40 de ani vechime in invatamint. Pentru acestea se solicita plata unor transe suplimentare de salarizare, conform art. 50 din Legea 128/1997 privind Statutul personalului didactic. "Cadrele didactice care au implinit 30, 35 si 40 ani vechime beneficiaza, pentru fiecare transa, de o crestere de 1/25 din coeficientul de ierarhizare aferent transei anterioare. Este un drept conferit de lege, dar care nu a fost aplicat niciodata pina acum. Noi am solicitat acordarea acestui drept de acum inainte, dar si pe 3 ani retroactiv. Am chemat in instanta Ministerul Educatiei, Inspectoratul Scolar, 126 de unitati de invatamint si 73 de primarii, fiind imputerniciti prin sematura de 1.200 de cadre didactice - profesori, invatatori, institutori, educatoare si maistrii instructori", a precizat Constantin Grigore, presedintele SLI Vrancea. Actiunea vrincenilor se bazeaza si pe un precedent inregistrat in Calarasi, unde sindicalistii din invatamint au obtinut o hotarire favorabila din partea instantei. Desi nu s-a facut un calcul al sumelor pe care le-au pierdut dascalii la salariul lunar, acestea vor ajunge si la 1.000 - 1.500 lei pe cei 3 ani, avind in vedere si indexarea cu nivelul inflatiei. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.