Educație

3 noiembrie, ziua colectarii gratuite a electronicelor stricate

Iulia Crețu
29 oct 2007 731 vizualizări
In aceasta zi focsanenii pot scapa pe gratis de televizorul sau frigiderul care nu mai functioneaza u deseurile vor fi colectate de CUP RA si depozitate la centrul de pe strada Anghel Salingy

Cetatenii trebuie sa stie ca in prima simbata din luna noiembrie (3 noiembrie) pot sa renunte la aparaturile electrice si electronice nefunctionale, invechite, poluante si acaparatoare de spatiu in locuinta fiecaruia. Deseurile electronice trebuie scoase in fata casei sau a blocului, iar angajatii de la Compania de Utilitati Publice RA Focsani le vor colecta gratis. Aparatele electrocasnice scoase din uz vor fi transportate la punctul de colectare special amenajat pentru DEEE (deseuri electrice, electronice si electrocasnice) de pe strada Anghel Saligny. De aici producatorii le vor prelua si le vor transporta pina la firmele de tratare/reciclare. Saptamina aceasta va demara, la nivel national, campania de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice de la populatie, initiata de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile. Un rol important il au primariile, care prin societatile de salubrizare cu care au un contract, se fac responsabile de colectarea tuturor deseurilor scoase in strada de populatie pe 3 noiembrie. 110 primarii din toata tara vor participa la aceasta campanie. Pe linga cooptarea autoritatilor pentru stringerea deseurilor electrice si electronice, ministerul a propus si "antrenarea in mod deosebit a elevilor din licee pentru colectarea DEEE, acordarea de premii scolilor care colecteaza o cantitate insemnata de DEEE, transmiterea de anunturi la TV si materiale publicitare emise de primarii si de APM-uri". Focsanenii pot renunta la aparatura stricata, de la televizoare, masini de spalat, cuptoare cu microunde sau calculatoare ori frigidere, dupa aceasta data preluarea de catre muncitorii de la salubrizare facindu-se contra cost. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.