Educație

Foarte bine in alte 11 scoli

Camelia Stănilă
25 oct 2007 790 vizualizări
Activitatea din scoli este la 82%, potrivit evaluarii facuta de ISJ u orarul, incadrarea si fisele de evaluare sint cel mai bine realizate in unitatile de invatamint

Ultimele inspectii realizate de Inspectoratul Scolar in unitatile de invatamint a reliefat faptul ca 11 din 12 scoli stau "foarte bine" la capitolul legislatie scolara si documente interne. Acesta cu toate ca gradul de realizare a activitatii din scoli a fost apreciata la 82%. Pentru ca a trecut ceva timp de la inceperea anului scolar, punctele tari ale unitatilor de invatamint sint orarul, incadrarea, dar si fisele de evaluare a dascalilor. La acest din urma capitol s-au mai gasit insa ceva deficiente, in sensul ca inca nu toate documentele sint semnate de titulari, de reprezentantii sindicatelor si chiar nu au fost discutate in Consiliul de Administratie, astfel ca pot aparea unele nemultumiri din partea dascalilor. Pe de alte parte, scolile au deficiente la registrul de procese verbale intocmite in Consiliul Profesoral, dar si la nivelul comisiilor metodice, cazuri in care gradul de realizare se situeaza abia la 66%. Desi registrele exista, nu toate actele urmeaza cursul normal privind inregistrarea (semnaturi, parafe, inregistrare in caietul de intrari-iesiri), cu toate ca sint documente arhivabile. De asemenea, inspectorii au constatat ca nu toti dascalii din comisiile metodice au decizii, ca nu exista rapoarte pe anul precedent, iar graficul si tematicile nu au fost avizate. "Nu toti directorii constientizeaza importanta controlului si evaluarii activitatii tuturor compartimentelor unitatilor", se mai arata in raportul ISJ, care a apreciat la 75% implicarea managerilor in acest domeniu. In perioada 15-19 octombrie au fost verificate scolile din Urechesti, Vidra, Vinatori, Vrincioaia, dar si scolile "Nicolae Iorga", "Anghel Saligny", nr. 7, "Al. Vlahuta", "Stefan cel Mare" si "Duiliu Zamfirescu" Focsani, alaturi de Grupul Scolar Agricol si Palatul Copiilor Focsani. Daca unitatile Vinatori, Vrincioaia si "Stefan cel Mare" Focsani au primit punctaj maxim, 15 puncte, la gradul de indeplinire al activitatilor, Scoala "Duiliu Zamfirescu" a obtinut cel mai slab punctaj, 8 puncte, fiind singura unitate evaluata cu "bine". (Camelia STANILA)


Info Educatie


Dotarile din scoli, la control


Dotarile laboratoarelor scolare, ale bibliotecilor si salilor de sport au fost luate la puricat, in aceste zile, de catre inspectorii scolari aflati in teritoriu sa verifice din nou planurile investitionale, dar si recomandarile transmise la inspectiile anterioare. Astfel se doreste o situatie a gradului de utilizare a banilor si a materialelor didactice livrate efectiv la aceasta data. Tematica include, pe partea de reabilitari si reparatii capitale a unitatilor de invatamint, si sumele alocate in prezent, fondurile neutilizate sau, din contra, necesarul pentru finalizarea lucrarilor. Inspectorii scolari doresc sa stie si firma care efectueaza lucrarile, in conditiile in care la ora actuala nu exista o asemenea situatie la nivelul ISJ. Si asta si pentru ca, in cele mai multe cazuri, directorii nu au completat aceasta rubrica la raportarile anterioare. ISJ doreste sa vada daca este asigurata caldura in scoli, dar si daca spatiile sint corespunzatoare desfasurarii cursurilor. (C. S.)


Stilul de viata al elevilor luat la intrebari


Medicii de la Autoritatea de Sanatate Publica (ASP) vor initia un

nou proiect in unitatile de invatamint din mediul rural si din orasele vrincene, in cadrul campaniei "Un stil de viata sanatos". Acesta se va desfasura pe tot parcursul trimestrului patru al acestui an, sub forma unor chestionare. "Subiectele pe care le vom aborda in cadrul acestei campanii sint fumatul, consumul de alcool, prevenirea consumului de droguri, alimentatia sanatoasa si notiuni despre igiena. In cadrul campaniei vom aplica un chestionar initial si unul final la sfirsitul anului scolar, pentru a vedea cit de receptivi sint copiii la mesajele noastre. Vom incerca sa prindem in acest program cit mai multe scoli din diferite zone ale judetului", ne-a declarat Carmen Turcan, consilier in cadrul compartimentului pentru promovarea sanatatii din cadrul ASP Vrancea. (C. P)


Concurs de fizica "Evrika"


Elevii care vor sa faca performanta in domeniul fizicii vor participa la Concursul national "Evrika", desfasurat intre 2-4 noiembrie la Braila. Competitia se adreseaza elevilor de clasele VII- XII, din Vrancea urmind a participa trei reprezentanti. Potrivit inspectorului de fizica Ion Ionascu, la concursul "Evrika" sint selectati elevii care au obtinut rezultate deosebite la faza nationala a olimpiadei de fizica, in anul scolar trecut. (C. S.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.