Educație

Engleza nu mai este suficienta, tinerii cauta si un alt avantaj

Camelia Stănilă
18 oct 2007 733 vizualizări
Elevii de la Cuza beneficiaza de o prezentare de carte in limba straina u liceenii sint din ce in ce mai interesati de cursurile Cambridge si DELF, pentru obtinerea pasapoartelor lingvistice

Liceenii vrinceni care doresc sa aiba o cariera de succes dupa finalizarea studiilor abordeaza si alte limbi straine, in afara de engleza, potrivit reprezentantilor editurii Fisher Educational, care in aceste zile organizeaza o prezentare de carte la Colegiul National "Al. I. Cuza". Si astazi, liceenii pot consulta si chiar cumpara lucrari in engleza, franceza, germana, italiana si spaniola, de la dictionare, carti de gramatica si exercitii, si pina la beletristica. Reprezentantii editurii au constatat cu placere ca tinerii cauta atit literatura, cit si cartile de specialitate in limbi straine, orientindu-se in special spre cursurile Cambridge si DELF (Diplôme d\'études en langue française) pentru obtinerea pasapoartelor lingvistice. "Am adus la un loc 7-8 edituri englezesti, cam tot ce se cere in ziua de azi, de la literatura clasica si pina la engleza profesionala. Elevii s-au interesat si de literatura, ma bucura ca inca se mai citeste. Engleza nu mai este insa suficienta, am avut cereri si de carti in multe alte limbi. Aproape toata lumea stie engleza si tinerii cauta sa aiba un alt avantaj", ne-a precizat Mihaela Grigore, reprezentantul editurii care expune la Colegiul Cuza. De altfel, se doreste ca parteneriatul dintre editura si liceul focsanean sa fie extins, in acest sens existind discutii cu conducerea CNC. "Acest parteneriat nu e nou, in septembrie am mai avut o prezentare de manuale. Ne-am dori un punct stabil pentru difuzarea cartilor, caci reprezentantii editurii sint profesori si cunosc nevoile scolii. In plus, exista o deschidere si disponibilitate din partea editurii, dinsii ne-au sponsorizat biblioteca liceului cu 2-3 titluri, de fiecare data cind au venit", a mentionat profesoara de limba franceza Constanta Coatu. Si reprezentantii Fisher Educational sint de parere ca o abordare directa a cadrelor didactice si a elevilor este benefica. "Noi avem oferta si in format electronic, insa preferam sa facem astfel de prezentari in scoli, pentru ca profesorii au posibilitatea sa vada cartile, sa le recomande elevilor, ba chiar sa le studieze impreuna cu acestia. E mai usor sa faci asta in scoala, decit sa-i duci pe copii intr-o librarie. Macar pot rasfoi cartile", a mai spus Mihaela Grigore. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.