Educație

E mai bine sa lucrezi la matematica decit sa citesti?

Camelia Stănilă
13 oct 2007 1699 vizualizări
Colegiul National Unirea Focsani a gazduit joi seara o dezbatere interesanta pe tema "E mai bine sa lucrezi la matematica decit sa citesti?", in cadrul primei intilniri din acest an scolar a Clubului de Debate "Seism", coordonat de profesoara Maria Zgabardici.

Uniristii matematicieni au reusit sa convinga ca lectura este mai importanta

Dezbaterea demonstrativa i-a angrenat atit pe elevi, cit si pe profesori. Ineditul activitatii a constat in faptul ca importanta matematicii a fost argumentata de o echipa de filologi formata din elevele Ioana Alexandru si Teodora Bratu, alaturi de profesoara Daniela Plaiasu, in timp ce lectura a fost "aparata" de elevele Cristian Golomoz si Raluca Dantis de la clasele de mate-info, sustinute de profesorul de matematica Cornel Noana. "Dezbaterea a fost antrenanta si chiar a avut numeroase momente savuroase. Juriul, format dintr-un public numeros, a considerat insa ca echipa care a sustinut utilitatea cititului a fost mult mai convingatoare. La final, s-a decis sa se mai organizeze o dezbatere-revansa. Speram ca prin aceasta demonstratie sa fi reusit sa-i convingem pe cit mai multi elevi uniristi sa devina membri ai clubului de debate", a precizat profesoara de limba romana Maria Zgabardici. La confruntarea celor doua echipe nu au asistat doar elevi si profesori de la CNU, ci si parinti si alti invitati. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.