Educație

Ana Mardare va lansa albumul de debut în noiembrie

Laura Mironică
12 oct 2007 1699 vizualizări
Ana Mardare, cistigatoarea Trofeului Festivalului Delmar în 2005, va lansa pe piata in aceasta toamna albumul sau de debut. Tinerei artiste ii place sa cinte 100 % live. Romanul "Alchimistul" i-a schimbat viata

La un an de la cistigarea trofeului a revenit cu mare drag la Focsani. Odata pentru ca a gasit aici oameni deosebiti si foarte primitori, dar si pentru ca traditia festivalului ii cerea ca ea sa deschida evenimentul cu un recital. Nu a vrut sa plictiseasca publicul cu "no name-uri" (piese necunoscute), asa ca a interpretat hituri internationale, apartinind unor artisti precum Celine Dion si Whitney Houston. în schimb, piesa de final a recitalului, intitulata "Everybody dance" a fost scrisa special pentru ea. "Dl Delmar" e acasa la Galati. Acum e bine, dupa ce a trecut printr-o usoara refacere a gitului, "cazut" in timpul participarii la o emisiune tv. Privind inapoi, Ana e de parere ca, pentru un tinar aspirant in muzica, Trofeul Delmar conteaza intr-o proportie "fifty-fifty". "Conteaza ca si experienta, la CV, te cunoaste lumea". Si nu conteaza, pentru ca in muzica romaneasca sint momentan multe nume aparute "ca si ciupercile dupa ploaie", care nu au trecut vreodata prin emotiile si tensiunea unui festival, daramite sa-l cistige. Iar ele ar trebui sa lase loc celor care intr-adevar cinta. "Astept acel moment in care vocile bune pe care eu le cunosc sa apara pe piata, si usor, usor... cele rele sa se spele", marturiseste Ana.


Primul album ii va aparea in curand


Mutata de ceva timp in Bucuresti, Ana Mardare se pregateste de lansarea primului sau album la mijlocul lunii noiembrie, genul abordat fiind pop-soul. Albumul e si motivul pentru care nici nu a avut parte de vacanta in vara asta, ci doar "munca, munca si iar munca". Lucreaza cu profesionisti in domeniu: Tudy Zaharescu - producatorul albumului si compozitorul ei preferat, Alexandru Andries, Marius Vernescu, Petrica Andrei, Catalin Razvan si multi altii. Recent s-a implinit si unul din visele ei mai vechi, acela de a cinta 100% live, cu un Big Band format din 15 oameni de exceptie, condus de acelasi Tudy Zaharescu. Participarile la Festivalul de muzica usoara de la Mamaia nu i-au adus nici un premiu pina acum. Conform propriilor declaratii, in 2007 a avut "una dintre cele mai grele piese de la sectiunea creatie, atit din punct de vedere interpretativ cit si al compozitiei, fapt sesizat de o mare parte din membrii juriului, notele fiind foarte mari. "Ceilalti, depasiti de o astfel de creatie, orchestratie..." nu au apreciat-o la justa valoare. Pina la urma, solista tinde sa creada ca "uneori chiar e vorba de subiectivism". Unul dintre putinii oameni care au pus-o intr-o lumina favorabila este realizatoarea TV Teo Trandafir, "o femeie deosebita si un om de mare valoare", dupa cum considera solista. întilnirea cu vedeta tv a avut loc intr-o locatie deosebita din Bucuresti, unde Ana cinta. Iar invitatia in emisiune a fost onorata cu succes. Pasiunea pentru muzica se face vinovata si de prietenia cu cealalta cistigatoare a trofeului Delmar, din 2006, Iuliana Dumitrache, inchegata pe parcursul celor doua saptamini petrecute la festivalul "Dan Spataru" de la Medgidia din 2006. Printre romanii cu care galateanca se mindreste se numara Nadia Comaneci, Ion Tiriac si Gica Hagi. Cartea care i-a schimbat viata este "Alchimistul". (Laura MIRONICA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.