Educație

E vremea poeziei

Iulia Crețu
5 oct 2007 668 vizualizări
Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" Vrancea a vernisat ieri o expozitie cu miros de cerneala si ticait de ceasornic din alt secol.

Din vremea poetilor care regretau iubirea pierduta sub soarele verii si contemplau filosofici la toamna sentimentelor si la pierderea memoriei. "E vremea Doamne, vara a fost lunga", spune Rainer Maria Rilke in versurile sale. O vara lunga, urmata insa de o toamna bogata in idei, trairi, senzatii si aduceri aminte. Cartile lui Arghezi, Stanescu, Voiculescu, Blaga, Topirceanu, Minulescu sau Anghel stau la raft si asteapta sa le rasfoiti. Pe linga ele, gasiti versurile nipone haiku si muzica anilor interbelici. Toate, ca o astenie de toamna, o boala frumoasa spre visare. Dupa cum a spus unul dintre invitatii de ieri de la prezentarea expozitiei "Reverii autumnale", "toamna e ca o insula Elena unde as vrea sa fiu exilat". Decorul vechi, cu crengi de maces, cosuri cu nuci si ciuperci, dar si sutele de carti in tonuri ruginii vor mai fi expuse in holul institutiei inca doua saptamini. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.