Educație

Jazz, muzica ambientala si folclor, in concert extraordinar

Mihaela Beșleagă
14 sep 2007 1630 vizualizări
Cvartetul de coarde Arpeggione va concerta pe 21 septembrie la Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta". Elevii au reducere de 50%

Iubitorii de muzica buna din Focsani au ocazia de a lua parte la un

concert extraordinar, sustinut in premiera in orasul nostru de cvartetul de coarde Arpeggione. Cvartetul, format din patru fete, este una din formatiile cele mai apreciate in acest moment in Romania, pentru stilul nou in care abordeaza diverse stiluri muzicale. Spectacolul extraordinar va avea loc vineri, 21 septembrie, incepind cu ora 18.30, la Casa de Cultura a Sindicatelor "Leopoldina Balanuta". Spectatorii se vor delecta pe note de jazz, folclor, muzica clasica, ambientala si preclasica. In repertoriul cvartetului Arpeggione, realizat astfel incit sa placa unui public larg si divers, intra piese muzicale apartinind unor compozitori clasici, precum Strauss, Brahms, Mozart, dar si a unor artisti moderni, cum sint Carlos Gardel si Janis Joplin. Vor interpreta: Alina Serban la vioara, Diana Toma la viola, Alida Boboc la vioara si Ioana Peteu la violoncel. Concertul, prezentat de Cristinel Coman, se va bucura si de participarea actorului Bogdan Caragea. Biletele pot fi procurate de la Casa de Cultura, pretul unui bilet fiind de 20 lei. Elevii se bucura de o reducere de 50%, doi elevi platind pretul unui singur bilet. Rerezentantii Casei de Cultura spera ca in acest fel sa se promoveze muzica buna si in rindul tinerilor. "Vom mai sustine si alte proiecte de acest fel, pentru a aduce acest tip de muzica buna in Focsani, dar din pacate gustata de putini, daca acest concert va avea succes", a marturisit Aurel Oborocea, directorul Casei de Cultura.


Arpeggione, un cvartet modern


Format din patru tinere absolvente ale Universitatii de Muzica, Cvartetul Arpeggione doreste sa ofere o noua infatisare moderna conceptului clasic de cvartet de coarde. Cvartetul Arpeggione se distinge prin abordarea unui repertoriu foarte divers, de la muzica ambientala, de divertisment, valsuri, tangouri, muzica de film, Ever-Greens, Pop-Rock, folclor stilizat romanesc si international, la muzica jazz sau cafe-concert. De la data infiintarii, Cvartetul Arpeggione a sustinut peste 300 de recitaluri la diferite evenimente mondene, fiind de asemenea audiat in cluburile bucurestene si in emisiunile TV. Anul 2003 a fost pentru Cvartetul Arpeggione un an plin de succese, obtinind Premiul I si Premiul Special pentru cea mai buna interpretare a unei piese romanesti la Concursul National Beethoven desfasurat in Bucuresti. Acestea sint doar citeva dintre argumentele pentru care nu trebuie sa ratati reprezentatia de la Focsani a cvartetului Arpeggione.


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.