Educație

Din octombrie, papucarii isi vor vinde marfa in Obor

Iulia Crețu
4 sep 2007 666 vizualizări
Cei 30 de comercianti de maruntisuri din Piata Moldovei trebuie sa-si mute tarabele in Obor si sa lase loc unei parcari

Viceprimarul George Mardare i-a somat ieri pe reprezentantii "papucarilor" din Piata Moldovei ca pina la finele acestei luni sa se mute cu tarabe si marfa in Tirgul Obor. Cei aproape 30 de comercianti trebuie sa elibereze cit mai repede locul unde urmeaza a se amenaja, conform unei Hotariri de Consiliu Local, o parcare cu plata. Decizia autoritatilor i-a nemultumit pe vinzatori, care spun ca Oborul este prea departe si ca, in mod sigur, isi vor pierde multi clienti. In luna iunie, consilierii locali Gheorghe Iorga si Gheorghe Gadjinschi s-au intilnit cu reprezentantii "papucarilor" si au incercat gasirea unei solutii de compromis. Locatiile de la Piata identificate atunci impreuna cu alesii municipali nu sint viabile pentru ca nu asigura conditii sanitare si au alte destinatii. Asa ca, din octombrie, ii veti gasi pe "papucari" si preturile lor mici, la Obor, unde vor avea program zilnic. "Locul pe care ei il ocupa este parcare, prin Hotarire de CL. I-am somat sa elibereze spatiul pina la sfirsitul lui septembrie, pentru ca si noi am fost somati de doamna consilier Mirela Bizna sa clarificam situatia. Am oferit ca solutie Oborul, pentru ca ei au nevoie de un spatiu amenajat, care sa asigure toate conditiile. Nu prea le convine locatia. Cele doua variante din Piata nu sint viabile pentru ca la pepeni e tot parcare, iar locatia dintre blocuri nu are conditii pentru grupuri sanitare. Singura solutie este Oborul. Ii astept in zilele urmatoare la discutii, printr-un reprezentant", ne-a declarat viceprimarul George Mardare. Reprezentantii "papucarilor" sint nemultumiti de atitudinea autoritatilor, considerind demersul Primariei, de a-i "expulza" la Obor, drept discriminare. Comerciantii, majoritatea de etnie rroma, s-au plins de comportamentul municipalitatii la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii. Acestia declarau in iunie ca afacerea de vinzare a maruntisurilor nu este extrem de profitabila, acestia abia scotind bani sa achite, luna de luna, mesele. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.