Educație

Biblioteca isi muta sediul in parc

Iulia Crețu
1 sep 2007 588 vizualizări
Pentru patru zile nu trebuie sa mai cititi carti la sala de lectura in liniste, o puteti face pe banca, alaturi de prieteni u pe 14 septembrie se taie panglica la noul sediu al Bibliotecii pentru Copii si Tineret de pe strada Nicolae Titulescu

Cum o fi oare sa-l citesti pe Nietzsche pe banca in parc? Oare iti vei da seama ca despre Mihaela Radulescu e vorba in cartea "Singur sub dus" a lui Dan Chisu daca rasfoiesti volumul pe pietre in Gradina Publica? Nu stim daca ideile filosofice si teoria supraomului emise de ginditorul german vor fi intelese dupa un maraton de citit in parc, dar cu siguranta va veti simti mai bine dupa o scurta "infuzie de cultura" in aer liber. De pe 10 si pina pe 13 septembrie Biblioteca Judeteana "Duiliu Zamfirescu" se muta in Gradina Publica, acolo unde isi va asteapta, in fiecare zi intre orele 10.00-12.00, cititorii fideli sa rasfoiasca volume din colectiile institutiei. La cea de-a patra editie a "Bibliotecii de vacanta" nu vor lipsi surprizele si concursurile cu premii simbolice. "Noutatea de la «Biblioteca de vacanta» consta in realizarea unui stand tematic pentru categoriile defavorizate, editia din aceasta vara desfasurindu-se sub auspiciile Anului egalitatii de sanse. Editia din acest an se adreseaza tuturor categoriilor de public, nu numai copiilor. La «Biblioteca de vacanta» vom avea si o colaborare cu cei de la Crucea Rosie", ne-a declarat Anamaria Catanoiu, purtator de cuvint al Bibliotecii. Si pentru ca maratonul de citit pe pietre se va desfasura in saptamina ante-mergatoare deschiderii anului scolar, bibliotecarii le-au pregatit micutilor o mare surpriza, inaugurarea sediului reabilitat din bani Phare, de pe strada Nicolae Titulescu, pe 14 septembrie.


Biblioteca vrea voluntari


Si pentru ca experienta anilor anteriori i-a lasat placut surprinsi pe organizatori, din cauza publicului numeros inca interesat de lectura, bibliotecarii ii asteapta pe cei care vor sa faca voluntariat in aceste zile de biblioteca in slapi si cu ochelari de soare. "Anul trecut am inregistrat o medie de 365 de carti expuse pe zi si aproape 2.000 de vizitatori. A fost o crestere cu 30% fata de editia din 2005. Am ales saptamina de dinaintea inceperii anului scolar pentru a face un preambul pentru inaugurarea noului sediu pentru copii, acesta fiind cadoul absolut al «Bibliotecii de vacanta». Vrem cit mai multi vizitatori pentru ca deja a intrat in traditie organizarea manifestarii", ne-a mai spus Anamaria Catanoiu. Bibliotecarii se pregatesc atit pentru mutarea pe pietre in Gradina Publica, dar si pentru taierea panglicii de la Sectia pentru Tineret si Copii de pe strada Nicolae Titulescu, vis-a-vis de sediul Companiei de Utilitati Publice RA. Ineditul locatiei in valoare de 204.000 de euro, din care 53.000 investitie a Consiliului Judetean, este prezentarea parteneriatului cu Fundatia "Cartea Calatoare" Focsani, organizatie pentru nevazatori. Cele doua institutii se vor ocupa in principal de imbogatirea colectiei de carti pentru nevazatori. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.