Educație

Saptamina plina de repartitii

Camelia Stănilă
27 aug 2007 1399 vizualizări
Dascalii care vor sa ocupe unul din cele peste 700 de posturi existente in scolile si gradinitele vrincene vor intra in sedintele publice de repartitie organizate de Inspectoratul Scolar pe parcursul intregii saptamini

Primele vor fi rezolvate detasarile

Anul acesta, responsabilii cu mobilitatea cadrelor didactice nu numai ca au impartit sedintele publice pe discipline, dar au si separat detasarile de continuitati si celelalte repartitii ale suplinitorilor calificati. Cel mai greu va fi pentru cei din urma, avind in vedere ca nu vor putea fi in sala sa vada ce posturi vor elibera dascalii ce se detaseaza, cum s-a intimplat pina acum. Potrivit programarii afisate la sediul ISJ, cit si pe site-ul www.vrancea.isj.edu.ro, astazi intre orele 10.00- 13.00 vor fi repartizate cadrele didactice care au solicitat detasare, pentru apropiere de domiciliu. Sedinta are loc in sala mare a ISJ. Pentru prima data in acest an, profesorii s-au putut inscrie la detasari si pe baza unui punctaj, la nivel de Vrancea existind circa 10 astfel de cazuri. "Nu au fost multe solicitari pentru ca oamenii nu prea au inteles ce inseamna concurs specific. Oricum, cei care au dat concurs au prioritate in fata celor cu punctaj, chiar daca au avut nota 5", a precizat inspectorul de personal Cristi Stiru. Marti, de la ora 9.00, va incepe sedinta publica de repartitie a suplinitorilor care beneficiaza de continuitate in baza notelor de la concursurile nationale din 2006 si 2005. Miercuri vor incepe repartitiile suplinitorilor in baza notelor de la titularizare din ultimii 3 ani, dar si a concursului pentru suplinire din 16 august. Daca miercuri vor primi post profesorii de romana, limbi straine, matematica, informatica, educatie muzicala si educatie plastica, joi va fi rindul invatatorilor si educatoarelor, iar vineri dascalilor de celelalte discipline. Programarile pe ore si discipline trebuie consultate din timp, pentru a nu se crea disfunctii in repartitia posturilor. La sediul ISJ au fost afisate si rezultatele celor 4 contestatii depuse in urma concursului din 16 august. Doar una a fost admisa, la religie, insa nota a crescut de la 3,25 la doar 3,85. (C. STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.