Educație

Tinerii vor sa afle daca politicienii au facut voluntariat

Iulia Crețu
23 aug 2007 611 vizualizări
Consiliul Local al Tinerilor vrea sa ii determine pe adolescenti sa faca munca benevola la diferite ONG-uri u tinerii vor face si un sondaj printre politicieni sa vada daca acestia stiu ce inseamna voluntariat

Pustii de la Consiliul Local al Tinerilor Focsani si-au propus sa intre in intimitatea politicienilor adulti si sa afle cam cu ce s-au ocupat acestia cind erau tineri. In principal, consilierii liceenilor si-ar dori sa afle daca cei care acum ne conduc au facut parte din organizatii care sa lupte pentru ideile si drepturile tinerilor sau daca au fost voluntari pentru diferite actiuni sau organizatii. In acest sens, cei 21 de tineri vor bate pe la usile mai marilor zilei si ii vor trece prin intrebari incomode. Sintem convinsi ca multi dintre cei care ne conduc astazi habar nu au ceea ce e voluntariatul, dar cu siguranta nu vor avea curaj sa minta in fata tinerilor. CLT Focsani are de gind sa ii intrebe de munca facuta fara a astepta ceva in schimb, pe primarul Decebal Bacinschi, pe membrii Consiliului Local al adultilor Focsani, dar si pe cei de la Consiliul Judetean. De asemenea, tinerii sint curiosi sa afle la ce actiuni de voluntariat au participat in tinerete si prefectul Ion Oprea sau presedintele Consiliului Judetean, Marian Oprisan. Intrebati la ce fel de raspunsuri se asteapta de la politicieni, adolescentii spun ca daca acestea sint favorabile probabil le vor schimba opinia despre cei care ne conduc. In cazul in care vor afla ca politicienii nu au nici in clin nici in mineca cu actiunile de voluntariat, liceenii vor ramine impasibili. "In decembrie, de Zilele Voluntariatului vom face o Gala pentru stringerea de voluntari la care vor fi invitate ONG-uri si institutii care sa-si prezinte ofertele. Noi vom discuta cu elevii din scoli, vrem ca si ei sa se implice in activitati de acest fel. Vom face si un interviu cu personalitatile locale din care tinerii sa afle daca au fost voluntari si poate sa ii convinga de necesitatea implicarii lor. Daca politicienii au fost voluntari ii vom privi poate cu mai multa admiratie, dacaa nu, raminem impasibili", a declarat Dragos Prodan, viceprimar al liceenilor focsaneni. De altfel, tinerii s-au aratat cam indiferenti de jocurile politice declarind presei ca, desi sint intr-o organizatie de tineret cu nume de Consiliu Local, nu sint afiliati politic si nici nu au simpatii in rindul politicienilor romani. (Iulia CRETU)


Nota 10 pentru excursie


Copiii institutionalizati de la Centrul de zi "Elena Doamna" au petrecut o zi speciala alaturi de Consiliul Local al Tinerilor la Manastirea Dalhauti. 16 copii cu probleme, cu virste cuprinse intre 4 si 15 ani, s-au bucurat de proiectul liceenilor care i-au plimbat, dar le-au dat si pachete cu dulciuri si fructe. Drept recompensa pentru excursia la manastire, copiii si adolescentii au dat nota 10 escapadei intr-un chestionar de final. "Au participat 16 copii, 2 voluntari de la Consiliul Local al Tinerilor si 2 asistenti de la Centrul «Elena Doamna». Tinerii au fost foarte bucurosi de iesire, nu mai fusesera pina atunci la Manastire. Pe noi ne-a bucurat si mai mult pentru ca, intr-un chestionar de-al nostru, copiii ne-au dat nota 10 pentru excursie. Ne-au spus ca le-ar face placere sa mai participe la excursii organizate de noi", au declarat liceenii de la Consiliul Local al Tinerilor Focsani. Plecarea in mijlocul naturii a pustilor s-a realizat in cadrul proiectului "Cineva se gindeste la tine", program initiat de CLT, sprijinit de Consiliul Local al adultilor si finantat cu 600 RON de la bugetul local al municipiului Focsani. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.