Educație

Bani nefolositi in Campus, transferati la scolile din judet

Iulia Crețu
15 aug 2007 643 vizualizări
800.000 lei din fondul alocat Campusului Focsani ar putea fi redirectionati catre alte scoli din judet u prefectul Ion Oprea este sceptic in privinta acestei realocari u 10 scoli din municipiu au primit fonduri pentru reabilitare in cadrul proiectului "Campus"

O parte din banii alocati de la Guvern pentru Campusul scolar din Focsani ar putea fi redistribuiti catre alte scoli din judet care necesita lucrari urgente inaintea inceperii anului scolar. Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) a venit cu propunerea ca din cei 4.000.000 lei alocati pentru Campusul scolar din Focsani, 800.000 lei sa fie pusi la dispozitia ISJ pentru a fi redistribuiti catre scolile care au nevoie urgenta de reabilitare. "Vreau sa ii multumesc domnului primar Bacinschi, pentru ca a fost in principiu de acord ca din cei 4.000.000 lei care reveneau Campusului scolar din Focsani, 800.000 lei, pentru care nu mai aveam timp fizic sa-i cheltuim, sa-i redistribuim catre scolile care au acum nevoie urgenta de lucrari. Unele scoli nu isi pot incepe activitatea la 1 septembrie din cauza ca nu au o suma mica de bani, cu care sa isi finalizeze lucrarile. Nu vrem sa ramina elevi fara conditii bune la inceputul anului scolar", ne-a declarat inspectorul scolar general Iordache Bostan. Intrebat despre propunerea lui Iordache Bostan de a transfera bani de la Campusul scolar la alte unitati de invatamint din judet, pentru lucrari urgente de reabilitare, prefectul Ion Oprea a spus ca e nevoie de aprobare de la Ministerul Educatiei Cercetarii si Tineretului pentru redirectionarea fondurilor. "Nu stiu daca se poate forta mina Ministerului pentru aceasta propunere. Este nevoie de act normativ pentru aceasta propunere", a comentat Ion Oprea, prefectul judetului.


Scoala nr.3 va avea 12 noi sali de clasa


Restul de 3.200.000 lei din cei 4.000.000 lei au fost alocati pentru reabilitarea si modernizarea a 10 scoli din cadrul Campusului scolar din Focsani. Astfel, 500.000 lei au fost alocati pentru reabilitarea Campusului, cheltuieli care includ proiectarea, avizele si expertizele necesare. Pentru extinderea Scolii nr. 3 din Focsani cu alte 12 sali de clasa au fost alocati 600.000 lei. In cadrul proiectului de reabilitare a Campusului focsanean, fonduri au mai fost alocate urmatoarelor unitati de invatamint: Grupul Scolar de Electrotehnica - 100.000 lei, Liceul Pedagogic "Spiru Haret" - 600.000, Scola nr. 5 - 430.000 lei, Grupul Scolar Forestier - 250.000 lei, Scola nr. 7 - 500.000 lei, Scoala nr. 8 - 150.000 lei, Grupul Scolar de Constructii - 20.000 lei, Grupul Scolar de Industrie Usoara - 100.000 lei. Inspectorul scolar general Iordache Bostan va inainta aceeasi propunere si catre Primaria Adjud, pentru ca banii care risca sa ramina nefolositi pe plan local sa fie redistribuiti catre scolile din judet care au nevoie de lucrari urgente pina la inceputul anului scolar. (Mihaela BESLEAGA)


Prefectul il trimite pe general pe teren!


Pe linga problema stringenta a inlaturarii efectelor precipitatiilor abundente cazute la finele saptaminii trecute in judet, prefectul Ion Oprea s-a interesat si de stadiul pregatirilor din unitatile de invatamint pentru inceperea noului an scolar. Ca in fiecare toamna, se descopera cam pe ultima suta de metri ca sint probleme. Drept pentru care, prefectul Ion Oprea i-a cerut noului general al scolilor vrincene, profesorul Iordarche Bostan, sa mearga in teritoriu si sa faca o raportare exacta. "Sint semnale care arata ca in anumite localitati s-ar putea sa fie probleme la inceputul anului scolar. Am cerut ISJ o cunoastere mai exacta a situatiei din teren, implicit si o deplasare in teritoriu la Reghiu si Poiana Cristei. Sint o serie de investitii in curs, trebuie sa vedem stadiul lucrarilor si daca putem interveni prin bugetele locale", a precizat prefectul Ion Oprea. Acesta a declarat ca va merge personal pe la scolile din judet pentru a vedea cum incep cei mici scoala. Potrivit prefectului, in comuna Reghiu, la Sindrilari, sint

doua unitati scolare care ar avea nevoie de investitii de 140 de milioane de lei vechi. Cit despre prestatia inspectorului scolar general Bostan, sustinut in fruntea invatamintului mioritic de liberali, Ion Oprea, fost prefect democrat, a apreciat ca acesta este la inceput si ca mai are mult de lucru. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.