Educație

Controale surpriza in scolile din judet

Mihaela Beșleagă
14 aug 2007 1213 vizualizări
Grupul Scolar de Industrie Usoara din Focsani, Scoala Milcovul, Scoala Gologanu, Scolile Bordeasca Veche nr.1 si nr. 2 sint primele scoli inspectate de "generalul" Bostan u lucrarile de reabilitare si igienizare se desfasoara normal u la Scoala din Gologanu "bate vintul"-

Apropierea datei de 1 septembrie l-a scos pe teren pe inspectorul scolar general Iordache Bostan, care a facut ieri dimineata citeva vizite neanuntate la cinci scoli din judet, pentru a vedea in ce masura sint pregatite pentru inceperea noului an scolar. Prima inspectie a "generalului" a vizat Grupul Scolar de Industrie Usoara din Focsani, care urmeaza sa intre in reabilitare totala. Pentru lucrarile de reabilitare, care constau in schimbarea si modernizarea timplariei, a instalatiilor electrice si termice si recompartimentarea salilor de la internatul liceului, sint necesari 8.000.000 lei, bani care se asteapta sa fie alocati de la bugetul de stat. Pina in acest moment, Grupul Scolar de Industrie Usoara a cheltuit pentru lucrari de reabilitare 180.000 lei. Lucrarile de igienizare si amenajare a salilor de clasa sint in derulare. "Sper sa ajunga banii cit mai repede si Executivul, prin Hotarire de Guvern, sa aloce banii necesari lucrarilor. Am vizitat si salile de clasa, lucrarile sint in curs. Am urmarit stadiul lucrarilor de igienizare, iar doamna director mi-a promis ca pina la 1 septembrie se va finaliza igienizarea si anul scolar va incepe in cele mai bune conditii", ne-a declarat Iordache Bostan. In Grupul Scolar de Industrie Usoara exista si un cabinet metodic, care, in opinia inspectorului general, ar trebui sa fie prezent in fiecare scoala din judet. Cabinetul cuprinde un calculator pentru fiecare comisie metodica, o imprimanta, un copiator si spatii de depozit. Urmatoarea unitate de invatamint pe lista de inspectie a "generalului" a fost Scoala Milcovul cu clasele I-VIII. Scoala se afla in reparatii capitale, proiectul de reabilitare fiind in valoare de 700.000 lei, suma din care pina acum s-a cheltuit jumatate, adica 350.000 lei. Din acesti bani s-a realizat incalzirea centrala si lucrari la etajul I, au mai ramas de finalizat parterul si fatada scolii. "Pe1 septembrie igienizarea va fi complet incheiata. Doamna directoare Daniela Trusca ne-a mai rugat sa aprobam o suma pentru mobilier nou. Din pacate, nu putem sa avem mobilier nou chiar peste tot", a mai spus Iordache Bostan.


Directoarea din Gologanu si-a luat vacanta de voie


A treia scoala vizitata de oficialul Inspectoratului Scolar a fost cea din Gologanu, unde "generalul" a avut surpriza sa constate ca toti reprezentantii corpului didactic si ai secretariatului erau in vacanta. Ieri dimineata nu a fost de gasit nici directoarea Tatiana Cristian, nici suplinitoarea acesteia, Alina Grama, iar secretariatul era inchis, desi programul este zilnic intre orele 8.00 - 16.00. Cu toate acestea, lucrarile de igienizare se desfasurau normal. "Spre surprinderea mea, la ora 10.00, cind am efectuat vizita, nu am gasit nici un reprezentant al corpului didactic in scoala. Directoarea ar fi in concediu in Anglia, iar despre inlocuitoarea acesteia mi s-a spus ca este in Franta. Am gasit doar doi lucratori din personalul auxiliar, care deja varuisera o sala de clasa, iar pina seara vroiau sa mai zugraveasca inca doua. Voi avea o discutie cu directoarea scolii asupra acestei situatii", ne-a spus inspectorul sef al ISJ. Lucrari de reabilitare s-au realizat si la Scoala Bordeasca Veche nr. 2, in care invata 70 de copiii, unde s-au cheltuit 450.000 lei pentru lucrari care au cuprins: instalatie de apa, parchet laminat, pereti interiori si exteriori, plafoane renovate, acoperis nou, centrala termica, grup sanitar refacut, baza sportiva in lucru. Pentru reabilitarea Scolii Bordeasca Veche nr. 1 s-au alocat 210.000 lei, din care 20.000 lei au ramas necheltuiti. Directorul scolii, Banel Barbieru, a facut o cerere la ISJ ca acesti bani sa fie transferati de la Scoala Bordeasca nr.1 la Scoala Bordeasca nr. 2, pentru continuarea lucrarilor. Oficialul ISJ a spus ca aceste inspectii vor continua si in perioada urmatoare. "Au fost vizite neanuntate, pe care cu siguranta le voi continua", a conchis inspectorul general Iordache Bostan. (Mihaela BESLEAGA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.