Educație

Iordache Bostan asteapta sa fie numit sef al ISJ

Camelia Stănilă
27 iul 2007 1204 vizualizări
Desi hirtiile oficiale nu au ajuns, demisiile celor doi sefi ai ISJ, Dan Popoiu si Stan Rogoz, au fost aprobate u Iordache Bostan este sustinut pentru preluarea conducerii u ieri si-a dat demisia si Cristina Trofin, inspector pentru perfectionarea cadrelor didactice

Inspectorul general adjunct Iordache Bostan, singurul ramas la cirma Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) isi asteapta numirea pentru scaunul nr. 1 din institutie. Aceasta dupa ce demisiile "generalului" Dan Popoiu si adjunctului Stan Rogoz au fost aprobate ieri de conducerea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului. Hirtiile oficiale nu au ajuns pina la finele programului, insa eliberarea din functie a celor doi este certa. Reprezentantii MECT nu ne-au confirmat ca s-ar fi emis si ordinul de numire al noului "general", cu toate ca potrivit lui Dan Popoiu, acesta exista. "Au fost aprobate cele doua demisii si deja s-a dat si ordinul de eliberare din functie a inspectorului general si a inspectorului general adjunct. Inca nu s-a facut o numire, se va face mai intii o evalaure a posibililor inlocuitori", ne-a declarat ieri Mihaela Suciu, consilier personal al ministrului Educatiei, Cristian Adomnitei.


Consultari peneliste pentru sefia invatamintului


Liberalul Iordache Bostan a recunoscut ieri ca a avut discutii cu reprezentantii PNL privind noua functie pe care o va ocupa, la doar o luna si jumatate dupa ce a ajuns in Inspectorat. "Nu ramin in aceasta functie oricum. Normal ca ne vom consulta, dar daca cei din PNL au avut incredere in mine trebuie sa ma lase sa-mi fac si treaba. Sint si niste conditii, trebuie sa ne bazam pe niste oameni care sa aiba gradul I si ceva experinta in conducere. E mai greu sa aduci directori pe astfel de functii, pentru ca de regula acestia tin la ceea ce au realizat", a dezvaluit Iordache Bostan. Acesta nu a dorit insa sa avanseze si numele posibililor adjuncti cu care va face echipa, spunind ca asteapta o numire oficiala. Liberalii vrinceni au precizat ca vor decide in sedinta de azi a Biroului Politic al PNL Vrancea cine sint cei care vor conduce ISJ. Un cuvint greu de spus in aceasta privinta il va avea si comisia de invatamint din organizatie, condusa de consilierul judetean Anisoara Aioanei. "Asteptam propuneri de la domnul Bostan si de la comisia de invatamint. Daca am avut incredere si l-am propus pe domnul Bostan pentru functia de adjunct, probabil ca tot cu dumnealui vom merge in continuare pentru functia de inspector general", ne-a declarat deputatul Nini Sapunaru. Deocamdata, singurul nume vehiculat este cel al directorului de la Liceul Pedagogic, Tudor Gogancea, al carui dosar a fost verificat din nou de reprezentantii MECT.


O noua demisie in ISJ


Seria demisiilor in Inspectoratul Scolar Judetean a continuat ieri cu inspectorul Cristina Trofin, responsabil cu perfectionarea cadrelor didactice. Aceasta spune ca a renuntat la functie "din motive personale", care nu au nici o legatura cu demisia celor doi sefi din ISJ. Desi Iordache Bostan spune ca nu a aprobat demisia Cristinei Trofin, in speranta de a se razgindi, se pare ca in lipsa unei elibarari oficiale din functie, Danut Popoiu a semnat deja cererea profesoarei, care se va intoarce pe catedra de matematica detinuta la Grupul Scolar "G. G. Longinescu". Cit priveste atmosfera din Inspectoratul Scolar, aceasta este extrem de tensionata. Deocamdata, nici un alt inspector nu si-a exprimat in scris intentia de a parasi institutia, desi unii se gindesc serios la acest lucru. Se pare ca valul de demisii a fost stopat chiar de Dan Popoiu, care si-a rugat subalternii sa nu ia decizii pripite. Si Iordache Bostan spera sa se poata baza pe actuala echipa din ISJ, mai ales ca de la jumatatea lunii august lucrurile se precipita atit in privinta mobilitatii cadrelor didactice, cit si a licitatiilor organizate de ISJ pentru microbuze scolare, rechizite si echipamente IT.


"Activitatea noastra a fost foarte buna"


Profesorul Dan Popoiu, cel care si-a prezentat demisia de onoare din fruntea ISJ, a reafirmat ieri faptul ca verificarile Ministerului nu au avut nici o legatura cu decizia de a pleca din institutie. "Calificativul pe care-l voi primi, si care sper ca va fi facut public, va certifica ca activitatea noastra a fost foarte buna. Ma voi intoarce la catedra, la Colegiul Unirea, la prietenii mei elevi, si voi urmari de acolo cum va fi dus mai departe ceea ce am inceput", a afirmat Popoiu. Desi au scotocit prin toate compartimentele, se pare ca membrii corpului de control al MECT nu au gasit mari deficiente, ba chiar ar fi remarcat o echipa unita. Surse din ISJ ne-au declarat si ca echipa ministeriala a verificat in amanuntime Compartimentul de Investitii, pentru a vedea daca ISJ a acordat direct lucrarile de infrastructura, insa cum institutia nu a fost ordonator principal de credite nu prea s-a gasit mare lucru. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739399 zile, 23 ore, 23 minute, 56 secunde
in general evit sa raspund atacurilor la persoana si in acelasi timp respect dreptul la opinie.si chiar bravo acestui ziar ca a creat aceasta posibilitate.in plus chiar se mai pot afla anumite citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.