Educație

Conditii mai bune pentru Tabara Galaciuc

Camelia Stănilă
18 iul 2007 1484 vizualizări
Inspectorii sanitari au dispus achizitionarea unui generator electric si suplimentarea apei potabile pentru seriile de elevi u elevii care au venit la Galaciuc spun ca meniul nu e pe gustul lor

Tabara de la Galaciuc va fi deservita de mai multi angajati, va avea un generator electric si rezerve mai mari de apa potabila, in urma dispozitiilor date de reprezentantii Autoritatii de Sanatate Publica (ASP), Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) si Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC), care au verificat recent conditiile din tabara pentru copii si tineret. Potrivit directorului Tudorel Trofin de la Directia Judeteana de Tineret Vrancea, institutia care administreaza tabara, autoritatile sanitare nu au gasit deficiente majore la Galaciuc, care ar putea pune in pericol sanatatea elevilor, insa au stabilit un plan de masuri pe linie administrativa. "Masurile sint deja in curs de finalizare. S-a dispus suplimentarea personalului, de care chiar aveam nevoie, dar pina acum nu gasisem si posibilitatile legale de a face acest lucru. Ni s-a cerut sa avem si un generator electric, pentru ca in cazul unei pene de curent alimentele depozitate in combine frigorifice sa nu se altereze. Avem bani, am facut si un studiu de piata... si pina acum cea mai buna oferta gasita e la 1.600 de lei, un generator de 2,6 kW, strictul necesar de care avem nevoie", a precizat directorul Tudorel Trofin. Potrivit directorului DJT, ceva probleme sint cu sursa de apa potabila si statia de epurare, pentru care demersurile s-au blocat din cauza lipsei titlului de proprietate pe terenul taberei. Aceasta cu toate ca se gasisera surse de finantare pentru realizarea acestor investitii. "Speram sa gasim intelegere la autoritatile locale si sa ne dea respectivele avize, chiar daca nu avem titul de proprietate. Intre timp ni s-a propus sa facem alimentarea cu apa la fiecare serie, in rezervorul suplimentar. Cit despre apa de consum, nu sint probleme. Asiguram 50 de peturi a 20 de litri pe fiecare serie si, asa cum s-a dispus, vom aproviziona suplimentar si cu apa minerala la fiecare masa", ne-a mai spus Tudorel Trofin. Acesta a mai precizat ca, pina acum, singurele nemultimiri ale elevilor care au venit la Galaciuc au vizat meniul, care nu este pe gustul tuturor copiilor. "Meniurile sint aprobate la inceput de an scolar, de un medic nutritionist. Nu este acordat oricum, hrana trebuie sa fie diversificata, sa aiba un anumit gramaj si o valoare nutritiva. Copiii au si fructe in meniu, in aceasta perioada", a mentionat seful DJT Vrancea. Tabara de la Galaciuc va fi monitorizata si in continuare de comandamentul de lucru format din reprezentantii ASP, DSVSA si OPC. Aceasta si dupa ce Ministerul Sanatatii a atras atentia asupra riscului de imbolnaviri la care sint expusi elevii, in urma incidentului din Tabara Navodari, unde mai multi copii au fost diagnosticati cu salmonela ca urmare a lipsei conditiilor de igiena din blocul alimentar. (Camelia STANILA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.