Educație

Vin bani pentru camine culturale!

Iulia Crețu
13 iul 2007 674 vizualizări
Manifestarile culturale de la tara mai au o speranta! Incepind cu aceasta saptamina, la nivel national, s-a demarat programul de construire de asezaminte culturale, in localitatile unde nu exista si, de reabilitare a lor, acolo unde timpul si omul si-au pus distructiv amprenta.

Prioritate vor avea localitatile unde astfel de asezaminte culturale nu exista

Directorii de camine culturale din Vrancea au fost atentionati cu privire la acest subiect ieri, in cadrul unei intilniri cu seful Culturii mioritice, Puiu Usturoi, la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia". Acesta a precizat ca banii vin de la Banca Mondiala si Uniunea Europeana. Programul este cu atit mai atractiv si necesar pentru spatiul cultural vitregit cu cit astfel de locatii unde sa se propaseasca cultura nu s-au mai ridicat de prin deceniul sapte al secolului trecut. "In localitati precum Vinatori, Chiojdeni, Sihlea sau Andreiasu de Jos nu sint camine culturale. Situatii similare se intilnesc la Tulnici si Balesti. Aici primarii trebuie sa vina cu proiecte. Acesta este cel mai important program destinat caminelor culturale de dupa Revolutie. Printre criteriile de evaluare a proiectelor se numara relevanta, calitatea in cadrul programelor culturale si existenta unui parteneriat cu alti actori comunitari pentru desfasurarea activitatilor. Cererea cuprinde planul de activitate pe trei ani, informarea si educatia permanenta si formarea profesionala continua", ne-a declarat Puiu Usturoi, directorul Directiei Judetene pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Vrancea. In functie de numarul de locuitori, se pot construi noi camine culturale astfel: pina la 3 mii locuitori, suprafata de 550 metri patrati, 3-5 mii locuitori, suprafata de 750 metri patrati si peste 5 mii locuitori, suprafata de 1.300 metri patrati. (I. CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.