Educație

DGASPC trimite copiii in vacanta

Cristina Palade
26 iun 2007 1035 vizualizări
Copii cu rezultate scolare bune pleaca in Anglia si Belgia, iar restul in diferite tabere la munte si la mare u copiii seropozitivi de la Golesti nu au fost lasati sa plece in vacanta la mare

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Vrancea (DGASPC) isi trimite copiii in tabere si excursii pe perioada verii. Din cei 400 de copiii care se afla in sistemul rezidential, in jur de 110 isi vor petrece vacanta impreuna cu familiile lor, iar restul vor fi dusi in diferite tabere si excursii pe perioada acestei vacante de vara. Deja cinci copii au fost in tabara la Jupiter, in perioada 21-24 iunie, iar alti 35 de copii au plecat la Costinesti, unde vor petrece o saptamina de relaxare si de joaca. Acesti copii sint din centre diferite, de la Biroul de Module Familiale Panciu, Marasesti, Dumbraveni, Odobesti, Focsani. Pentru copiii care nu vor beneficia de o tabara la mare, DGASPC va organiza o tabara la Gresu, desi acesta locatie nu are inca autorizatie de functionare. Pentru aceasta tabara vor fi cite 25 de copii pe serie, inclusiv copiii de la centrele din Cotesti si Focsani, care nu au diagnostice locomotorii si psihice foarte grave. De asemenea, DGASPC are o colaborare cu Asociatia "Focul Viu", organizatie cu care vor fi organizate diferite tabere tematice, de week-end, unde vor merge cite 25 de copii pe serie. Prima tabara de acest gen a fost organizata saptamina trecuta, la Cring, si a avut ca tematica un concurs de muzica folk. "Inca patru astfel de tabere cu diferite teme se vor mai organiza in judet", ne-a declarat Claudia Constantin, sef Serviciu de Tip Rezidential, din cadrul DGASPC. Copiii cu cele mai bune rezultate la invatatura vor fi trimisi in strainatate, in Anglia si Belgia. Si pentru copiii si tinerii seropozitivi din cadrul Centrului "Sfinta Maria" din Golesti DGASPC a gasit o solutie acceptabila. Desi acesti copii trebuiau sa plece pe 25 iunie intr-o tabara la mare, prin grija sponsorului Confbinale Focsani, al carui director este Ionut Malinoiu, ei nu au mai ajuns la destinatie, in ciuda sperantelor create. Motivul principal invocat de DGASPC a fost ca marea ar reprezinta pentru acesti copii un mediu «excitant». Totusi copiii nu au fost uitati, nici de sponsor, nici de DGASPC, si vor fi trimisi intr-o alta tabara, dar in zona de munte, beneficiind de terapia mediului curant. Claudia Constantin a dispus ca in urmatoarele zile sa se identifice locatia si sa se inceapa procedurile de demerare a acestei actiuni pentru transportul copiilor la munte. "In functie de perioada si ofertele pe care le vom gasi, vom duce copii in tabara. Deocamdata nu s-a stabilit nimic", a mentionat Claudia Constan. (Cristina PALADE)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.