Educație

Clovni si majorete de Ziua Copilului

Doina Ganea
31 mai 2007 1024 vizualizări
Micutii se vor intilni de ziua lor cu personaje de basm, clovni si majorete sau isi vor putea picta nostim fetisoarele

Pe Esplanada din Piata Unirii va avea loc miine, incepind cu orele 9.30, festivitate de deschidere a serbarii prilejuite de 1 Iunie, "Ziua Internationala a copilului". Cu aceasta ocazie, Decebal Bacinschi il va prezenta copiilor pe noul primar al tinerilor, ales in urma cu doua zile, in persoana elevului Mohamad Firas Hadad, de la Grupul Scolar de Electrotehnica. Dupa festivitatea de deschidere a sarbatorii va avea loc un spectacol de divertisment sustinut de elevii interpreti de muzica usoara, muzica populara, dansuri moderne sau populare. Incepind cu orele 10.00, in Piata Unirii vor

debuta jocurile distractive, iar in G radina Publica se va derulaconcursul de desene pe asfalt. Intre orele 10.00 - 14.00 vor avea loc manifestari sportive care vor cuprinde proba de stafeta pentru clasele a III-a si a IV-a, un turneu de baschet la Colegiul National Unirea, volei pentru fete la Liceul Sportiv, tenis de cimp la terenurile din cartierul Sud, competitii de judo si concursuri debiciclete si triciclete pe Bd. Unirii. în pauza dintre competitiile sportive, copiii vor avea parte de demonstratii de majorete. In jurul orelor 10.30, in Gradina Publica se va deschide si "Discoteca in aer liber" pentru copii, care va aduce in prim plan clovni, mascati si elevi costumati in personaje din basme. Tot aici, 10 elevi de la Liceul de Muzica si Arte Plastice vor executa picturi faciale pentru prichindei.


Expozitii si scenete


La orele 11.00 va avea loc vernisajul expozitiei "Lumea Copilariei" la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia", o expozitie desene in acuarela "Copilarie - anotimp de vis", realizate de prescolari, in Holul cladirii "Tara Vrancei", in timp ce expozitia "Copiii si tainele artei populare" va fi deschisa pe Esplanada "Tara Vrancei".

Incepind cu orele 11.30 vor avea loc, in sala de spectacol a celeiasi institutii culturale, proiectii de filme pentru copii, iar elevii Liceului Pedagocic isi vor prezenta proiectul de cercetare "Peurmele lui Dimitrie Gusti in Vrancea". Dupa-amiaza, incepind cu orele 16.00, vor avea loc in Parcul Schuman scenete de teatru in limba engleza, prezentari de moda pentru copii si piesa de teatru "Scufita Rosie" in interpretarea actorilor Teatrului municipal "MaiorGh. Pastia", actiuni sponsorizate de UPC. Seara se va incheia cu Gala laureatilor "Flori de cintec romanesc" - concursul national de folclor pentru copii, pe Esplanada "Tara Vrancei", iar la Ateneul Popular "Mr. Gh. Pastia" va avea loc festivitatea de premiere a

Festivalului Judetean de Muzica Usoara Romaneasca pentru copii "Florile Dragostei". Organizatorul manifestarilor de 1 Iunie, Primaria municipiului Focsani, va inchide bulevardul Unirii intre orele 9.00 - 14.00, pe segmentul cuprins intre intersectia cu str. Unirea Principatelor si intersectia cu str. Stefan cel Mare, circulatia fiind deviata pe rute ocolitoare. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.