Educație

Donatii de carte de la americani

Iulia Crețu
29 mar 2007 768 vizualizări
Peste 800 de carti au intrat in colectia Bibliotecii Judetene prin intermediul voluntarului de peste ocean, Eric Bleich

Cititorii fideli ai Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" se vor bucura in cel mai scurt timp de o colectie noua si valoroasa de carti in limba engleza, volume ajunse pe rafturile institutiei prin intermediul voluntarului american al Corpului Pacii, Eric Bleich. Acesta a intermediat doua donatii de carte, una dedicata special copiilor, de la un ONG american, "A thousand books", si una ceva mai complexa, pentru liceeni, studenti, dar si pentru simpli pasionati de cultura americana de la Centrul Cultural American, departament al Ambasadei SUA la Bucuresti. Peste 800 de exemplare, din domenii variate, literatura, istorie, geografie, politica, economie, drept, arte, mass-media, educatie, sport, diplomatie sau cultura si civilizatie se vor afla la dispozitia utilizatorilor din toate sectiile. Parte din titluri vor lua si drumul Chisinaului, la Filiala "Stefan cel Mare". "Aceasta este cea mai consistenta donatie de carte straina, cu atit mai mult cu cit volumele sint noi, trateaza punctual mai multe domenii si cuprind informatii la zi. Si cititorii nostri care au volume in limbi straine si fac donatii pot aduce la noi aceste carti pentru ca sint foarte cautate. Speram ca aceasta donatie sa fie un pretext de evidentiere a colectiei de carte in limba straina deoarece are cu siguranta un public caruia sa i se adreseze, in special studentilor", ne-a declarat Anamaria Catanoiu, purtator de cuvint al Bibliotecii. In prezent, institutia are in rafturi peste 2.500 de carti in limbi straine, majoritatea in engleza, franceza, germana, spaniola, italiana si latina. Din noile achizitii cu siguranta cele mai rasfoite vor fi volumele "If you want to study in United States", ghiduri practice care cuprind toate informatiile pe care trebuie sa le cunoasca un absolvent de liceu din Focsani care doreste sa aplice pentru o bursa peste ocean. "Donatia este bine venita pentru cititorii din Focsani. Am stat de vorba cu liceeni care vor sa studieze si sa lucreze in America si volumele sint folositoare pentru ei, sint diversificate. Titlurile vor fi folositoare si pentru cei de la club, pasionati in special de arte si sport", ne-a spus si Eric Bleich, voluntarul american. Daca va intereseaza Constitutia, sistemul juridic sau cel de guvernamint de peste ocean, relatiile diplomatice romano-americane ori celebra Declaratie de independenta a lui Jefferson si Franklin puteti veni sa rasfoiti colectia de carte donata de americani. (Iulia CRETU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.