Educație

Cursuri pentru părinţii din Slobozia Bradului

Ziarul de Vrancea
6 dec 2013 965 vizualizări
Părinţii elevilor cu probleme au fost şcoliţi în a-şi educa copiii u în Slobozia Bradului sunt 1.430 de elevi, majoritatea de etnie rromă 24 de părinţi din Slobozia Bradului au urmat cursuri de educaţie parentală în cadrul campaniei “Hai la şcoală”, finanţată de UNICEF.

Intitulat “Cum să Devenim Părinţi Mai Buni”, programul a fost derulat în perioada septembrie-noiembrie la Şcoala cu clasele I-VIII din Slobozia Bradului, cursurile fiind susţinute de directoarea unităţii, Costache Voica, devenită educator parental în urma unei instruiri la Vatra Dornei. În cadrul întalnirilor care au însemnat opt şedinţe a cate două ore, părinţii au fost informaţi despre avantajele participării la cursurile de educaţie parentală şi modalitatea de desfăşurare a cursurilor. Au fost abordate teme ca etapele dezvoltării copilului, combaterea stresului, ce atitudine trebuie să adopte părinţii vizavi de comportamentul propriilor copii, cum să fie părinţi mai buni. “Am fost surprinsă de interesul manifestat faţă de activitatea desfăşurată. Părinţii au fost împărţiţi în cate două grupe, iar cu fiecare dintre grupe au fost cate opt întalniri. S-au discutat teme diverse, iar în final părinţii au fost încantaţi, propunand chiar ca la fiecare sfarşit de săptămană să vină la şcoală şi să se intereseze personal de situaţia copiilor. Consider că aceste cursuri şi-au atins scopul, crescand interesul părinţilor faţă de şcoală”, ne-a declarat Costache Voica. Părinţii participanţi la curs au fost selectaţi din randul celor cu mulţi copii la şcoală, unii dintre aceştia avand chiar şi cate zece copii care urmează cursurile unităţii de învăţămant, potrivit directoarei. În comuna Slobozia Bradului sunt 1.430 de copii care urmează cursurile şcolii, majoritatea fiind de etnie rromă. Şcoala se confruntă cu două mari probleme: lipsa de interes pentru învăţămant manifestată atat de părinţii cat şi de copiii rromi, precum şi numărul mare de copii care abandonează şcoala timpuriu, calitatea învăţămantului avand de suferit din aceste motive. (M. VLĂDESCU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.