Educație

Info educaţie: Premii pentru trupa «Protha» din Panciu la Festivalul de teatru de la Sebeş

Ziarul de Vrancea
26 nov 2013 727 vizualizări
Tinerii actori ai Trupei «Protha» din Panciu au caştigat premiul al III-lea la Festivalul de Artă Dramatică pentru Liceeni «Radu Stanca» de la Sebeş

Juriul actualei ediţii, condus de actorul Radu Gheorghe, ajutat de actriţa Amalia Pop şi de criticul de teatru şi film Rareş Tileagă, a apreciat prestaţia liceenilor-actori în spectacolul “Prinţesa şi porcarul” de Dumitru Solomon, în regia lui Cătălin Sfîrloagă, răsplătind efortul acestora cu premiul al III-lea. De asemenea, a mai fost obţinut Premiul pentru cel mai bun afiş, precum şi Premiul pentru direcţie de scenă pentru spectacol. Festivalul a avut loc în perioada 22 – 24 noiembrie la Centrul Cultural «Lucian Blaga» din Sebeş. (M. V.)

Întalnire de orientare profesională pentru liceeni

Joia aceasta, de la ora 11.00, se deschide un nou program de orientare profesională pentru elevii de liceu din Focşani, programul fiind desfăşurat de Biblioteca Judeţeană în parteneriat cu Biblionet şi TechSoup Romania, respectiv cu sprijinul Microsoft Romania. Lansarea proiectului va avea loc la sala mare a Ateneului Popular “Maior Gh. Pastia” Focşani. Opening Opportunities este un program de orientare educaţională şi de carieră în care voluntari Microsoft România sprijină elevi de liceu să exploreze opţiuni profesionale şi să îşi dezvolte propriul plan de carieră, în perioada noiembrie 2013 – iunie 2014. “Împreună ne propunem să ajutăm tinerii să facă alegeri educaţionale şi profesionale conştiente şi informate, prin acces direct la exemplul nemijlocit al celor care au făcut deja aceste alegeri şi profesează în acest moment”, transmit bibliotecarii. (S. T.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.