Economic

Universitatea Bariţiu vrea să-şi vandă Primăriei clădirea de la Sud

Iulia Crețu
18 dec 2012 5109 vizualizări
Preţul pentru un metru pătrat construit este de 505 euro, în timp ce pentru teren este de 108 euro

Primăria municipiului Focşani ar putea cumpăra imobilul construit în cartierul Sud al oraşului, pe bulevardul Bucureşti, de Universitatea “George Bariţiu” din Braşov. Reprezentanţii Universităţii au înregistrat recent la municipalitate o adresă prin care au formulat o ofertă de vanzare a imobilului compus din teren şi construcţii, de la adresa b-dul Bucureşti nr. 16. Aceasta după ce universitatea şi-a restrans foarte mult activităţile din Focşani. Preţul este negociabil, reprezentanţii de la Bariţiu înaintand un tarif de 1,7 milioane euro. Preţul pentru un metru pătrat construit este de 505 euro, în timp ce pentru teren este de 108 euro. Rectorul de la Universitatea “George Bariţiu” din Braşov, prof. univ. dr. Neculai Pătraşcu, spune în adresa înaintată Primăriei Focşani că imobilul beneficiază de toate utilităţile şi de o parcare cu 25 de locuri. O decizie în acest sens va fi luată de Consiliul Local Focşani, cel mai probabil la începutul anului viitor, după cum a declarat primarul Bacinschi, care s-a arătat interesat de achiziţia clădirii. În imobilul Universităţii “George Bariţiu” învaţă elevii Şcolii “Ştefan cel Mare”, mutaţi aici pe perioada lucrărilor de reabilitare a sediului unităţii de învăţămant din centrul Focşaniului.

Clădirea universităţii, amenajată pe fosta platformă industrială a Focşaniului, a fost închiriată pană la finalizarea lucrărilor pentru suma de 7.500 euro, potrivit unor surse neoficiale, banii fiind suportaţi din bugetul Consiliului Local Focşani. Municipalitatea ar dori ca spaţiul respectiv că aibă tot destinaţie şcolară, în cazul în care consilierii vor dori achiziţionara sa. Aici ar putea funcţiona Şcoala Postliceală Sanitară din Focşani sau Liceul de Artă ”Gheoghe Tăttărescu”, ambele unităţi avand acum sedii improprii activităţii şcolare.  (I. CREŢU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
malin, acum 4146 zile, 9 ore, 51 minute
ba numai escrocii si prin invatamintul superior ptr ca si ei adica profi universitari sant facuti la stampa ,au crezut ei ca merg afacerea cu diplome de fraieri in focsani,acum o vind ca numai au citeste integral
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.