Economic

Guvernul dă în continuare bani pentru arieratele primăriilor

Mihai Boicu
29 oct 2012 1269 vizualizări
Primăriile au avut posibilitatea ca începand cu luna septembrie să compenseze datoriile către agenţii economici cu obligaţiile fiscale neplătite ale acestora

În categoria arieratelor care pot fi stinse în acest mod nu au intrat însă sumele aferente proiectelor de investiţii derulate de unităţile administrativ teritoriale. Constanţa Marian, directorul Trezoriei, a arătat ieri la şedinţa Comisiei de Dialog Social la Prefectură că în luna septembrie au fost prevăzute fonduri în valoare de 9,6 milioane lei şi s-au făcut solicitări pentru 2,2 milioane lei. Din această sumă s-au plătit efectiv 1,9 milioane lei deoarece au fost agenţi economici care au avut bani de recuperat de la mai multe primării şi a depins care primărie a venit prima la Finanţe cu solicitările de compensare. În luna septembrie, 16 primării din judeţ s-au adresat Finanţelor Publice cu 27 de solicitări. Sumele neutilizate în luna septembrie au fost repartizate în octombrie, iar Vrancea a mai primit încă 3,8 milioane lei. Noutatea a fost că în randul beneficiarilor au fost incluse şi spitalele. La fel, nu vor exista solicitări pentru toată suma din datele existente pană la ora actuală. “Sumele care vor rămane vor fi disponibilizate cu aceeaşi destinaţie, potrivit informaţiilor pe care le avem”, a declarat Constanţa Marina. Inspectorul şcolar general Vasilica Zaharia a ridicat şi problema arieratelor la lucrările la unităţile de învăţămant. Prefectul Cătălin Kanty Popescu a explicat că nu unităţile administrativ teritoriale sunt titularele investiţiilor. (Mihai BOICU)

 


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.