Economic

Pentru caţi vranceni a fost Fiscul “bau-bau” anul acesta

Silvia Vrînceanu
16 sep 2012 1223 vizualizări
Cele mai multe încasări au fost atrase prin popriri asupra conturilor din bănci, aşa că fiţi cu ochii pe conturi dacă aveţi cea mai mică datorie la Direcţia de Finanţe

Finanţiştii vranceni au aplicat toate mijloacele prevăzute de lege pentru a atrage sume de bani suplimentare la bugetul de stat de la agenţii economici vranceni, dar şi de la simplii cetăţeni care nu şi-au plătit la timp taxele şi impozitele către stat. În vederea recuperării debitelor restante şi cu scopul de a creşte gradul de colectare a veniturilor bugetare Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vrancea anunţă că a aplicat de la începutul anului 2012, împotriva rău platnicilor, toate formele de executare silită prevăzute de Codul de Procedură Fiscală. Finanţiştii spun că au comunicat 21.352 de somaţii de plată (9. 907 la persoane fizice şi 11.445 la persoane juridice) pentru suma de 107,69 milioane lei şi a pus poprire pe 7.184 conturi bancare pentru creanţe în valoare de 55,12 milioane lei. Conform legii, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală poate popri un cont bancar în momentul în care titularul acelui cont are datorii neachitate către stat mai vechi de un an. Practic, Fiscul pune poprire pe cont şi îşi ia singur suma datorată, putand beneficia  chiar şi de viitoarele sume care iar putea intra în acel cont. Dacă aveţi datorii la stat în calitate de contibuabil, Fiscul vă poate pune poprire pe salariu pană la stingerea  datoriei. Potrivit procedurii, Fiscul ia legătura cu angajatorul, care este obligat de lege să permită retragerea de catre ANAF a sumelor datorate de angajat la bugetul stat. De asemenea, în acest an Fiscul vrancean a înfiinţat sechestre pe bunuri mobile şi imobile în valoare de 15,19 milioane lei, în vreme ce alte 22,10 milioane de lei provin din instituiri popriri pe venituri de la terţi. Această formă de blocare a conturilor este folosită în cazul persoanelor juridice, respectiv pe conturile bancare ale unor asocialţi sau chiar parteneri de afaceri. „Încasările la bugetul general consolidat urmare aplicării măsurilor de executare silită s-au ridicat la 45,46 milioane lei, cele mai semnificative încasări realizându-se din popriri conturi bancare –  19,42 milioane lei (42,71%). Încasările realizate ca urmare a aplicării măsurilor de executare silită au reprezentat 10,76% din totalul încasărilor realizate la bugetul general consolidat”, se arată într-o informare de presă a Direcţiei de Finanţe Publice. (Silvia VRÎNCEANU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.