Economic

Turul Vrancei:Pedeapsă aspră pentru violatorul de la Poiana Cristei

Ziarul de Vrancea
22 feb 2012 1897 vizualizări
Instanţa Tribunalului Vrancea a decis ieri o pedeapsă de 17 ani de închisoare pentru Petrică Mihai, bărbatul care, în august 2010, a agresat o bătrînă din Poiana Cristei, pentru a o tîlhări.

Identificat de procurori, bărbatul de 33 de ani a fost trimis în judecată iniţial pentru comiterea infracţiunii de tîlhărie, numai că, în timp ce era judecat, victima a decedat din cauza unui hematom. Cercetarea penală a fost în acest caz refăcută, Mihai fiind acuzat de fapte mult mai grave, care au şi condus la o pedeapsă apropiată de maximul prevăzut de lege. Acesta a fost arestat la scurt timp după comiterea faptei, perioadă ce îi va fi dedusă din executarea pedepsei, dacă aceasta va rămîne definitivă. Fratele inculpatului, Costel Mihai, de 35 de ani, a ajuns la rîndul său în arest anul trecut ca urmare a unei fapte aproape similară. Acesta a violat şi jefuit o bătrînă de 71 de ani în urmă cu un an, tot la Poiana Cristei. (G. SAVA)

Garda Financiară a făcut pregătire profesională şi muncă de birou

Ultimele trei săptămîni au însemnat pentru comisarii Gărziii Financiare
întreruperea activităţii pe teren din cauza înzăpezirii judeţului. Mai mult, şi sediul instituţiei a fost sub zăpadă, deoarece la intrarea din spatele Direcţiei de Finanţe, s-au adunat nămeţi de cinci metri. “În această perioadă am scos 18 maşini din zăpadă. Am făcut pregătire profesională şi lucrări de birou de cînd s-a înrăutăţit vremea, pentru că teren efectiv nu s-a putut face. Am aprofunat cele două acte normative privind Codul Fiscal, OUG 125/2011 şi HG 50/2012, privind normele metodologice, care sînt destul de stufoase”, a declarat comisarul şef Adrian Buzdrug. De menţionat că intrarea în instituţie este sub nivelul străzii, astfel încît zăpada se adună foarte uşor în cantităţi mari. (M. BOICU)

Atenţie la zăpada de pe sălile de sport

Inspectoratul de Stat în Construcţii Vrancea a atras atenţia că zăpada ar putea duce la prăbuşirea sălilor de sport. În cadrul activităţii de urmărire a comportării în timp a sălilor de sport şcolare executate prin programe guvernamentale (în special cele executate în perioada 2003-2004), aflate în administrarea primăriilor Focşani, Adjud, Dumitreşti, Gugeşti, Odobeşti, proiectantul general a stabilit faptul că grosimea maximă acceptată pentru stratul de zăpadă de pe acoperiş nu poate depăşi 40 cm. În aceste cazuri, s-a solicitat să se ia măsuri urgente pentru descongestionarea de zăpadă a acoperişului la aceste imobile. De asemenea, printr-o adresă înaintată primăriilor marţi, 21 februarie, Prefectura a cerut edililor identificarea situaţiilor deosebite în cazul cantităţilor mari de zăpadă căzute în ultima perioadă, care pot determina producerea unor pagube gospodăriilor. (M. B.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.