Economic

Cine depune trimestrial Declaraţia 112

Mihai Boicu
30 oct 2011 1023 vizualizări
Este vorba despre asociaţiile şi fundaţiile fără scop patrimonial, care în anul anterior au avut pînă la trei salariaţi, dar şi persoanele fizice autorizate

Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Vrancea le aminteşte contribuabililor că începînd cu veniturile lunii octombrie Declaraţia privind obligaţia de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate se depune trimestrial de o parte a plătitorilor de venituri din salarii şi asimilate salariilor. În această categorie intră asociaţiile, fundaţiile sau alte entităţi fără scop patrimonial, persoane juridice, cu excepţia instituţiilor publice, care în anul anterior au avut un număr mediu de pînă la trei salariaţi, exclusiv. De asemenea, facilitatea funcţionează şi pentru persoanele juridice plătitoare de impozit pe profit care în anul anterior au înregistrat venituri totale de pînă la 100.000 de euro şi au avut un număr mediu de pînă la trei salariaţi. Declaraţia trimestrială va fi depusă şi de persoanele juridice plătitoare de impozit pe venitul microîntreprinderilor care, în anul anterior, au avut un număr mediu de pînă la trei salariaţi. „Pentru plătitorii de venituri din salarii şi venituri asimilate salariilor, persoane fizice autorizate şi întreprinderi individuale, persoane fizice care exercită profesii libere şi asocieri fără personalitate juridică constituite între persoane fizice declararea şi plata impozitului pe veniturile din salarii, precum şi a contribuţiilor sociale, se efectuează trimestrial, indiferent de numărul de salariaţi şi de veniturile realizate în anul anterior sau de la data înfiinţării acestora”, arată DGFP. Finanţiştii le atrag atenţia contribuabililor că, cu excepţia celor care au optat pentru declararea şi plata lunară trecerea la perioada fiscală trimestrială, se efectuează de către organul fiscal, în mod automat, cu notificarea contribuabilului în condiţiile legii. Verificarea îndeplinirii condiţiilor pentru trecerea la declararea trimestrială se face pe baza situaţiilor financiare de la finalul anului trecut. (Mihai BOICU)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.