Economic

“25% din firme au probleme grave, 50% se descurcă cum pot”

Mihaela Beșleagă
18 oct 2011 817 vizualizări
Patronatele nu sînt de acord cu regionalizarea propusă de guvernanţi, pe motiv că “afectează sănătatea IMM-urilor”

Oamenii de afaceri locali se simt sufocaţi de taxe, impozite şi de controalele autorităţilor şi nu sînt sprijiniţi de stat. Acestea sînt principalele nemulţumiri cărora le-a dat glas ieri Ion Roman, preşedintele Patronatului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) din Vrancea. Acesta a prezentat Carta Albă a IMM-urilor din Romania, lucrare care evidenţiază faptul că firmele trec cu greu prin criză. “Foarte greu progresăm, stimaţii guvernanţi nu ne-au ajutat cu nimic. 25% din firme se confruntă cu probleme grave, iar 50% se descurcă cum pot. Problemele pe care le întîmpinăm sînt fiscalitatea şi birocraţia ridicată, controalele multe. Şi TVA-ul mare omoară multe firme şi alungă investitorii”, spune Ion Roman, care a cerut şi implicarea autorităţilor judeţene în rezolvarea problemelor cu care se confruntă mediul de afaceri local. De asemenea, Roman a cerut Prefecturii ca în fiecare oraş să se constituie comisii de dialog social de la 1 ianuarie 2012, conform noii Legi nr. 62/2011 a Dialogului Social, pentru o mai bună comunicare între salariaţi, patroni şi autorităţi. Reprezentanţii IMM-urilor s-au pronunţat şi asupra temei regionalizării, cu care nu sînt de acord. “Ne socotim primii afectaţi că se doreşte organizarea ţării altfel ca pînă acum. În loc să ne dezvoltăm şi să găsim soluţii de ieşire din criză, trebuie să mai suportăm şi aceste găselniţe ale lor. Regionalizarea afectează sănătatea IMM-urilor, birocraţia va fi mai mare, noi va trebui să ne schimbăm toate documentele”, a opinat Ion Roman. Acesta este de părere că ar trebui reactivate cele opt regiuni de dezvoltare, cu un singur organism de conducere, care să aibă cîte un reprezentant din fiecare judeţ, dar şi un buget de venituri şi cheltuieli. (Mihaela BEŞLEAGĂ)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.