Economic

Info-agricol

Doina Ganea
18 apr 2011 890 vizualizări
Camerele agricole, in linie dreapta

Seful Directiei Agricole Judetene (DAJ) a anuntat ca procedura de infiintare a Camerei Agricole Vrancea a intrat in linie dreapta. "Avem deja o lege cadru votata, Legea 253/2010 cu toate normele de aplicare. Am avut o prima intilnire la Braila unde au fost discutate probleme de organizare, atit la nivelul judetului cit si la nivelul Regiunii de Sud-Est si zicem noi ca vom trece cit de curind la actiuni legate de zonare, de intocmirea listelor de electori, de identificarea spatiilor pentru ca aceste camere sa-si poata desfasura activitatea in conditii normale», a precizat directorul Costica Neata. Alegerile pentru conducerea Camerei Agricole, care in prezent functioneaza pe linga Consiliul Judetean, vor avea loc in luna iulie. Pe listele electorale sint inscrisi aproape 27.000 de fermieri vrinceni. Pe linga acestia mai pot vota membrii asociaÃiilor, sindicatelor, patronatelor din domeniu. (D. G.)


Pasuni contra livezi de nuci


Conducerea Directiei Agricole Vrancea propune utilizarea unor terenuri care acum figureaza ca pasuni pentru infiintarea unor plantatii de nuci. «Am contactat persoane fizice si juridice care vor sa dezvolte astfel de plantatii. Am discutat cu primarii sa identificam acele suprafete in excedent de pasuni, pe care sa le trecem prin hotariri de consiliu din domeniul public in domeniul privat, in paralel sa infiintam cooperative agricole de nucifere la nivelul localitatilor care sa preia aceste suprafete si sa se costituie ca un nucleu pe linga care micii producatori sa adere. Avem deja realizate intilniri pe aceasta tema in 12 localitati», a precizat directorul DAJ. In acest moment DAJ desfasoara un program propriu pentru infiintarea a 1.000 ha de nuci care se va derula in urmatorii trei ani. (D. G.)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.