Economic

Despabubiri pentru refugiatii vrinceni

Doina Ganea
1 mar 2011 909 vizualizări
Opt vrinceni care au avut de suferit in 1947 vor primi despagubiri de la stat.

Membrii Comisiei judetene Vrancea pentru aplicarea dispozitiilor Legii nr. 290/2003 privind acordarea de despagubiri sau compensatii cetatenilor romani pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, retinute sau ramase in Basarabia, Bucovina de Nord si tinutul Herta, au analizat saptamina trecuta 9 cereri referitoare la acordarea de despagubiri sau compensatii. In urma analizei s-au aprobat opt rapoarte de evaluare intocmite de experti, ce vor fi transmise catre Autoritatea Nationala pentru Restituirea Proprietatilor in vederea validarii, iar un dosar a fost remis in vederea completarii cu documentatiile prevazute de lege. Refugiatii sau mostenitorii refugiatilor din Basarabia, Bucovina de Nord si tinutul Herta vor putea primi despagubiri de la statul roman daca pot proba cu documente sau cu martori ca au detinut proprietati pe teritoriile actuale ale Ucrainei. Obtinerea din Ucraina a actelor care sa ateste calitatea de fost proprietar a unui refugiat ar putea fi insa un proces dificil. (D. G.)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.