Economic

Comisarii spagari de la Garda Financiara, amenintati cu somajul

Doina Ganea
16 iul 2010 2171 vizualizări
Ca in orice institutie mai exista si uscaturi , reactioneaza seful Garzii Financiare Vrancea, Adrian Buzdrug, la declaratiile presedintelui ANAF, care a declarat ca exista comisari care iau spaga

Multi dintre angajatii Garzii Financiare vor fi disponibilizati pentru ca "iau spaga", concedierile facind parte dintr-un program mai amplu de restructurare a institutiei discutat impreuna cu expertii FMI, a declarat miercuri presedintele ANAF, Sorin Blejnar. "Personal, nu sint multumit de calitatea morala a multora dintre angajatii Garzii Financiare si, cu ocazia acestor restructurari, vreau sa trag un semnal foarte serios tuturor ca vor urma disponibilizari semnificative in Garda Financiara", a spus Blejnar, dupa o intilnire cu o echipa de asistenta tehnica din partea FMI. Rugat sa precizeze clar la ce se refera cind spune ca nu este multumit de calitatea morala a angajatilor Garzii Financiare, Blejnar a raspuns ca acestia "iau spaga". Comisarul sef al Garzii Financiare Vrancea, Adrian Buzdrug, este insa de parere ca afirmatiile lui Sorin Blejnar reprezinta de fapt un avertisment pentru toti cei care nu-si fac treaba. "Probabil ca presedintele ANAF a tras aceasta concluzie dupa evenimentele de la comisariatele din tara, de la Brasov sau la Bucuresti. Ca in orice institutie mai exista si uscaturi. Poate fi de asemenea un semnal pentru cei care nu-si vad de treaba. Comisarii fiind functionari publici trebuie sa fie in slujba statului si nu sa apere interesele unui individ sau altuia. Ne asteptam si noi la restructurari, desi pentru intensificarea combaterii evaziunii fiscale este nevoie de mai mult personal. Deocamdata insa nu s-a stabilit nimic in privinta organigramei, asa ca asteptam sa vedem ce decizii se vor lua", ne-a declarat comisarul sef al Garzii Financiare Vrancea, Adrian Buzdrug. Aceste disponibilizari anuntate vin pe fondul altor schimbari de la virful conducerii Garzii Financiare Vrancea care s-au produs la sfirsitul lunii mai, odata cu declararea ca neconsitutionale a doua hotariri de guvern prin care au fost numiti unii sefi la conducerea instutiilor deconcentrate. Atunci cind printr-un ordin al ministrului de Finante, Sebastian Vladescu, sef la conducerea Garzii Financiare, in locul democrat-liberalului Mugurel Malureanu, a fost numit Adrian Buzdrug, cel care mai ocupase acest post si inainte de transformarea functiei in director coordonator. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.