Economic

ENET va cumpara pacura cu acciza

Doina Ganea
3 mai 2010 853 vizualizări
Seful societatii de furnizare a energiei termice a explicat consilierilor locali ca este nevoit sa cumpere pacura cu acciza, chiar daca aceasta este scumpa

Conducerea ENET a explicat alesilor locali in timpul sedintei ordinare din aceasta saptamina ca este necesara achizitionarea in continuare a peste 4.000 tone de pacura pentru incalzirea apei calde menajere catre populatie. Pentru a evita oprirea alimentarii cu energie termica ar fi necesara achizitionarea, in continuare, a unor cantitati importante de pacura, destinind acestui scop sumele care ar fi fost platite furnizorului de gaz", se arata in solicitarea directorului Valter Popescu. Acesta a precizat ca pretul actual al combustibilului a depasit 1.700 de lei/tona. Consilierul PD-L a Mioara Lazar a tinut sa mentioneze faptul ca ENET foloseste pacura cu accize in pretul de achizitionare, ceea ce presupune un cost ridicat de producere a energiei termice, care are drept consecinta cresterea facturii pentru populatie. "In acest context cred ca veti gasi solutii prin care sa maximizati randamentul ENET", a spus Mioara Lazar. Seful ENET a spus ca se va stradui sa maximizeze activitatea, dar in nici un caz din cumpararea de combustibil fara acciza. Valter Popescu a subliniat faptul ca va fi obligat sa achizitioneze in continuare pacura cu accize, avind in vedere faptul ca sistemul de incalzire si de apa calda presupune acest lucru. "Ne putem aproviziona cu pacura fara acciza doar daca folosim un sistem de cogenerare, adica se produce simultan cu apa calda si energia termica. Cum doua dintre cazane functioneaza pe gaz si sint legate la turbina de cogenerare producerea de energie termica in unele cazane se poate face cu pacura fara accize numai daca se produce energie electrica. Daca turbina nu functioneaza in aceste cazane este obligatoriu sa se foloseasca pacura cu accize", a precizat Valter Popescu. In finalul unui document adresat consilierilor locali Valter Popescu le-a solicitat acestora sa se decida daca vor sau nu sa mai cumpere pacura. "In acest context va solicitam sa decideti daca este sau nu oportuna achizitia de pacura pentru asigurarea continuitatii serviciului de furnizare a energiei termice sau daca se va opri furnizarea acesteia in municipiul Focsani", a solicitat seful societatii de furnizare a energiei termice. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 1

Adaugă comentariu
, acum 739400 zile, 12 minute, 43 secunde
GRATUIT - Cere Planul de Iesire Din Criza de pe www.10pasi.ro/criza -  E GRATUIT!
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.