Economic

Drumuri si Poduri SA mai lucreaza doar cu paznicii

Mihaela Beșleagă
29 apr 2010 776 vizualizări
Dan Adrian Mocanu, membru PSD, este noul mandatar special din partea CJ la SC Drumuri si Poduri, aflata in proces de privatizare

Societatea falimentara Drumuri si Poduri, la care actionar unic este Consiliul Judetean, va fi vinduta bucata cu bucata in perioada urmatoare. Consilierii judeteni au desemnat ieri un nou mandatar special din partea CJ in Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) la aceasta societate. Dan Adrian Mocanu, care a primit ieri 30 de voturi "pentru" si 2 "impotriva" din partea consilierilor judeteni, este noul mandatar care va participa la privatizarea societatii si va reprezenta interesele CJ in AGA. Acesta o inlocuieste pe Valeria Teodorescu, consilier la cabinetul lui Marian Oprisan, desemnata in 2005 mandatar, care s-a retras la pensie si si-a manifestat dorinta de a nu mai detine functia. Dan Adrian Mocanu este membru PSD si a detinut functia de director la Societatea Nationala de Imbunatatiri Funciare (SNIF). Societatea de Drumuri si Poduri este in prezent in administrare speciala, in curs de privatizare prin vinzare de active mobile si imobile, respectiv terenuri si utilaje. "Pina in acest moment nu s-a vindut nimic. Imediat cum va fi gata documentatia, Adunarea Generala a Actionarilor impreuna cu CJ vor trece la privatizarea propriu-zisa. Aceasta societate nu se lichideaza din vina administratiei publice. Ea a avut o mare perioada de timp un management neperformant raportat la conditiile concurentiale de pe piata. Eu cred ca lucrurile trebuie reglate de economia de piata, administrata judeteana trebuie sa recurga numai la profesionisti, pe baza de licitatie", a declarat Marian Oprisan. Acesta nu a raspuns concret atunci cind a fost intrebat de ce nu a schimbat managementul societatii, tinind cont ca unitatea s-a aflat sub jurisdictia sa directa, ba chiar i-a facut si favoruri personale, daca amintim doar celebra masina Audi. In urma disponibilizarilor repetate, la Drumuri si Poduri au ramas doar 24 de angajati, care sint in majoritate paznici. O parte importanta din datoria acumulata de drumari, care se ridica in total la 16 milioane lei la Finante, din TVA, impozit pe salarii si, mai ales, penalizari, este datoria pe care chiar CJ a facut-o, in contul unor lucrari executate si neplatite. Anul trecut, Oprisan a sustinut ca institutia pe care o conduce nu datoreaza nimic societatii pentru lucrarile efectuate, intrucit nu a fost incheiat nici un contract. (Mihaela BESLEAGA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.