Economic

Vinzatorii din Piata trebuie sa isi mute cuibul

Doina Ganea
15 apr 2010 1224 vizualizări
Micii comercianti industriali care vind de ani de zile in preajma boxelor de carne din Piata Moldovei sint obligati sa se mute u Daca ne mutam in alta parte nu mai avem vad si nu mai facem nicio vinzare , spun nemultumiti vinzatorii

Un grup de comercianti din Piata Moldovei s-a prezentat zilele acestea la audientele primarului Decebal Bacinschi cu o problema extrem de importanta pentru activitatea lor. Directorul interimar al Administratiei Pietelor, Luminita Angheluta, a dat dispozitie ca din 13 aprilie micii comercianti industriali care vind de ani de zile in preajma boxelor de carne sa-si mute tarabele in alte zone prestabilite prin sectorizarea pietei. Oamenii erau destul de confuzi si nu intelegeau de ce brusc nu mai sint lasati sa-si vinda marfa in zonele pe care le-au ocupat de 3-4 ani. "Am primit instiintare ca trebuie sa ne mutam in alta parte. Noi stam in zona boxelor de carne de 2 ani, altii stau de 4 ani si nu ne-a zis nimeni nimic. Acum de ce sa ne mutam? Ca daca ne ducem in spatele pietii nu ne stie nimeni si nu facem nicio vinzare. Pentru ce sa mai platim taxe de chirie zilnica daca nu cistigam nimic, nu vindem nimic. Noi nu facem asta ca sa ne imbogatim. Incercam sa ne crestem copiii. Daca ne mutam in alta parte nu mai avem vad", a spus unul dintre comercianti. Edilul sef al municipiului a precizat ca oricum se preconizeaza ca in curind sa se realizeze o sectorizare reala a spatiului din Piata Moldovei. " Noi avem o hotarire de Consiliu Local prin care s-a stabilit unde sta fiecare si ce vinde. Sefa Administratiei Pietei nu face ce vrea ea. Ea este obligata sa respecte sectorizarea pietei si a dat dispozitia in acest sens. Sint sectoare stabilite pentru vinzarea de produse industriale, agricole, brinzeturi, carne... Nimeni nu va da afara numai ca trebuie sa respectam legea", a fost de parere primarul Decebal Bacinschi. Ieri comerciantii au fost intr-adevar mutati. Insa de pe partea stinga pe partea dreapta, dar au ramas tot in aceeasi zona. "A venit azi, (ieri, n.r.) dl primar si cu dl viceprimar si ne-a zis ca putem sa mai stam aici, dar sa ne mutam pe partea cealalta pe intervalul dintre boxe. Este bine acum si ma bucur sa s-a rezolvat problema, pentru ca daca ne aruncau in spatele pietii am fi fost nevoiti sa renuntam la activitate pentru ca munceam fara nici un profit", ne-a declarat ieri una dintre vinzatoarele protestatare. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.