Economic

Schimbul valutar poate fi anulat in 24 de ore

Doina Ganea
28 dec 2009 1012 vizualizări
Cursurile afisate vor include si comisionul

Clientul poate solicita in scris, in cel mult 24 de ore, anularea

tranzactiei valutare daca se constata neconcordante intre cursul valutar afisat de operatorul economic si cel mentionat in formularul de acceptare a tranzactiei sau pe bonul fiscal. Aceasta este una si poate cea mai importanta dintre noile prevederi care modifica legea privind activitatea caselor de schimb valutar. O alta schimbare se refera la informatiile afisate in interiorul casei de schimb care trebuie sa fie identice ca valoare si exprimare cu cele afisate in exterior. Iar pentru ca lucrurile sa fie si mai clare, operatorul care percepe comision pentru operatiunile de schimb valutar va trebui sa afiseze cursurile de schimb care vor include si aceste comisioane, acelasi procedeu aplicindu-se si pe panoul unic din exteriorul casei de schimb. Prevederile Ordinului nr. 632/2009, publicat deja in Monitorul Oficial nr. 886/17.12.2009 vor intra in vigoare in termen de 30 de zile de la data publicarii, mai precis pe 17 ianuarie 2010. Casele de schimb focsanene nu stiau nimic de noua reglementare, dat fiind faptul ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a anuntat aparitia modificarilor abia saptamina trecuta. "Oricum, cei certati cu legea vor gasi portite si se vor descurca si asa", ne-a spus vinzatoarea de la o casa de schimb valutar. (Doina GANEA)


În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.