Economic

Proiectele pe mediu, la mare cautare

Doina Ganea
10 sep 2009 751 vizualizări
In urma cu 2 saptamini, Programul Operational Sectorial (POS) Mediu era apreciat de catre Comisia

Europeana si de catre autoritatile romane ca fiind cel mai de succes program operational derulat de catre tara noastra. Conform ultimelor date furnizate de catre Autoritatea de Coordonare a Instrumentelor Structurale, la data de 31 august 2009, POS Mediu inregistra un grad de absorbtie al fondurilor europene de 12,47%, in doar o luna acesta crescind cu aproape 6 puncte procentuale. Suma totala a platilor efectuate catre beneficiarii acestui program este de aproximativ 677 milioane de lei, ceea ce reprezinta 40% din totalul platilor efectuate la nivelul tuturor programelor operationale. "Gradul de absorbtie al fondurilor structurale si de coeziune la data de 31 august a atins pragul de 7%", se arata in documentul oficial publicat de ACIS. Conform datelor furnizate, la sfirsitul lunii august, la nivelul tuturor programelor operationale se inregistrau 11.268 de proiecte depuse,

2.420 de proiecte aprobate, 1.757 de proiecte contractate, 3.009 proiecte in curs de evaluare si 4.677 proiecte respinse. Numarul proiectelor contractate a crescut cu 11%. (D. GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.