Economic

Propact vrea desfiintarea directiei conduse de Costica Neata

Doina Ganea
8 sep 2009 1231 vizualizări
liderii sindicatului agricultorilor cer printre altele si desfiintarea directiilor agricole u in timp ce lauda prestatia senatorului Sorina Placinta, sindicalistul Ginu Toma crede ca primarii care protesteaza impotriva modificarilor legii viei si vinului nu sint decit impotenti politici

Sindicatul Propact condus de Ginu Toma a cerut ieri desfiintarea Directiilor Agricole. Ginu Toma a afirmat ca situatia in care se gasesc viticultorii, proiectele ineficiente ale Ministerului Agriculturii si cheltuielile mari pe care le face statul cu angajatii si sediile Directiilor Agricole nu justifica mentinerea organismelor respective. Liderul Propact sustine ca guvernantii nu reusesc sa ia masuri pentru imbunatatirea situatiei din agricultura. Propunerea vine in contextul recomandarilor Uniunii Europene de infiintare a Camerelor Agricole. "Camerele agricole trebuiau infiintate inca inainte de 1 iulie 2008, acesta fiind termenul limita dat de UE. Noi nu cerem nimic in afara Uniunii. Am propus un proiect de infiintare a Camerelor Agricole dupa modelul francez, in care fermierii fac parte din conducere, fiind organe alese, nu numite. Guvernantii nu vor asa. Ei au modificat proiectul si au dus Camerele Agricole in subordinea consiliilor judetene cu sefi numiti de ei. Pai asta va atrage un cartonas rosu din partea UE. Ce nevoie mai avem de Camerele Agricole daca ele au rol de consultanta? Consultanta avem si acum prin ANCA si OJCA. In plus, nu intelegem de ce sa se mai cheltuie sume uriase si pentru tinerea Directiilor Agricole in viata, daca eficienta lor este zero? Oricum ele nu mai reprezinta de mult interesele agricultorilor. Mai bine sa fie desfiintate, iar cu banii economisiti sa se subventioneze agricultura", a declarat liderul de sindicat. La nivel judetean, Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala este condusa de democrat-liberalul Costica Neata, numit in functie pe vremea guvernarii trecute.


Primarii impotenti politic


In alta ordine de idei, viticultorii din Sindicatul Propact se pregatesc sa iasa din nou in strada. Principalele revendicari sint renuntarea la antrepozitele fiscale si o lege a viei si vinului adaptata la realitatile actuale. Viticultorii spun ca numai prin presiuni reusesc sa si obtina ceva. Mitingul va avea loc cel mai probabil in perioada 15-20 septembrie. Data exacta la care va avea loc protestul din Focsani va fi anuntata in cursul acestei saptamini, dupa ce vor fi facute demersurile legale necesare. Acestia spun ca se tem ca protestul lor ar putea sa nu primeasca aprobare de la Primarie. "Nu anuntam mai devreme ca sa nu fim iar blocati la primarie, ca chipurile defileaza PSD-ul prin oras, asa cum am patit de doua ori. Prima data in decembrie. Noi ne-am plimbat atunci prin oras si nu a fost nimic in ziua in care trebuia sa fie. Orice cerere poate fi antidatata", a explicat Gino Toma. Acesta sustine ca primarii care au anuntat in ultima perioada ca vor organiza actiuni de protest nu sint de fapt de partea viticultorilor. El s-a referit la primarul din Slobozia Bradului, liberalul Valerica Zamfirescu, sau primarul din Tifesti, Gabriel Postolache. "Nu imi explic cum un primar al unui partid aflat la guvernare nu este capabil sa-si rezolve nemultumirile. Au atitia in guvern, ba si pe primul ministru. In cazul acesta primarul este impotent intelectual si politic si ar trebui sa-si dea demisia", a spus Ginu Toma despre protestul anuntat al primarului Gabriel Postolache. Liderii Propact s-au declarat insa multumiti de prestatia senatorului Sorina Placinta in Comisia pentru Agricultura. "Este singurul parlamentar care a facut ceva pentru noi, dar din pacate acum a plecat", a completat seful Propact. (Doina GANEA)



În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.