Economic

Vrincenii au restante de peste 40 milioane de lei la banci

Doina Ganea
3 sep 2009 932 vizualizări
Populatia judetului are in conturi peste 700 de milioane de lei

Luna trecuta s-a inregistrat o crestere a valorii creditelor in lei acordate vrincenilor care a ajuns la 884 milioane lei, mai mult cu 2 milioane lei fata de luna iunie. Tot la sfirsitul lunii iulie a crescut si valoarea restantelor la creditele contractate in lei si in valuta, la peste 42 milioane lei, cu 3 milioane lei mai mult fata de luna trecuta. Potrivit datelor furnizate de BNR, cele mai mari restante au fost inregistrate la creditele in lei, cu o valoare totala de 28,1 milioane lei. De asemenea, valoarea in lei a restantelor la creditele contractate in valuta a ajuns la 13,9 milioane lei, cu un milion de lei mai putin fata de luna iunie. Tot fata de aceeasi luna BNR indica o crestere a valorii creditelor in lei. In decembrie 2008, creditele curente in lei erau in valoare de 889,6 milioane lei, dar in luna iunie acestea au scazut la 882 milioane lei, ca mai apoi sa creasca din nou in iulie, ajungind pina la 884 milioane lei. Cele mai mari datorii le au agentii economici - 467 milioane lei, in timp ce populatia datoreaza 413 milioane lei, din care 394 milioane lei numai pentru credite de consum. Valoarea creditelor populatiei in lei pentru locuinte a fost luna trecuta de 11,1 milioane de lei, in timp ce pentru imprumuturile in euro vrincenii au acumulat datorii de 133,6 milioane de lei. Agentii economici vrinceni au depozite in conturi bancare in lei in valoare de 133,5 milioane de lei, iar in valuta sumele din conturi depasesc echivalentul a 176 de milioane de lei. Vrincenii au acumulat in conturile lor bancare 485,3 milioane de lei, iar sumele din depozitele bancare in valuta se ridica la echivalentul a 166,6 milioane de lei, potrivit Bancii Nationale.




În lipsa unui acord scris din partea Ziarului de Vrancea, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi inseraţi vizibil link-ul articolului: #insertcurrentlinkhere

Ziarul de Vrancea  nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor din comentariile de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.

Comentarii: 0

Adaugă comentariu
Trebuie să fii autentificat pentru a putea posta un comentariu.
Ziarul de Vrancea doreste ca acest site sa fie un spatiu al discutiilor civilizate, al comentariilor de bun simt. Din acest motiv, cei care posteaza comentarii la articole trebuie sa respecte urmatoarele reguli:
1. Sa se refere doar la articolul la care posteaza comentarii.
2. Sa foloseasca un limbaj civilizat, fara injurii, calomnii, comentarii antisemite, xenofobe sau rasiste.
3. Sunt interzise atacurile la adresa autorilor, daca acestea nu au legatura cu textul.
4. Username-ul sa nu fie nume de personalitati ale vietii publice sau parodieri ale acestora.
Autorul unui articol poate fi criticat pentru eventuale greseli, incoerenta, lipsa de documentare etc.
Nerespectarea regulilor mentionate mai sus va duce la stergerea comentariilor, fara avertisment si fara explicatii.
Abaterile repetate vor avea drept consecinta interdictia accesului la aceasta facilitate a site-ului.